tiistai 22. maaliskuuta 2016

Raamatun kertomusten parissa osa 3.


Työelämään tutustuminen ja seurakunnan lapsityön näytöt ovat nyt takana. Itsearviointi kirjoitettu ja mapit järjestetty uusia tuulia varten. Tässä vielä vähän kuvagalleriaa  askarteluistani ja näytöstäni teemalla Jeesuksen viimeinen voitelu ja Jeesus pesee opetuslastensa jalat.Rekvisiitan askarteluissani käytin Fimomassoja, kartonkia ja Lasten Mission sivuilta tulostamiani Raamatunhahmojen kasvokuvia.

Ensialkuun työstimme päiväkerhon lasten kanssa Fimosta saviastioita.

Savipajan jälkeen vietimme kekkereitä Tilda-ohjeilla ompelemieni kakkujen ja leivosten kanssa.


Maistuis varmaan sullekin....Hartauden aluksi kävimme taas koputtamassa vanhasta kirjasta ja valokuvakehyksestä askartelemaani oveen, jonka takaa paljastui kuva huoneesta, jossa Jeesus oli ystävineen myös herkuttelemassa Martan, Marian ja Lasaruksen luona.

Aterian aikana Martta tarjoili herkkuja ja Maria kaatoi Jeesuksen jaloille hyvin kallista Nardusöljyä, jonka tuoksu täytti koko huoneen. Lapset saivat tuoksutella samalla ostamaani huonetuoksua, joka tuoksui raikkaille puuvillapelloille.


Kerroin samalla lapsille myös siitä kuinka Jeesus viimeisellä ateriallaan pesi opetuslastensa jalat, vaikka opetuslapset sitä ensin kieltävätkin häntä tekemästä. "Olkaa toistenne palvelijoita." "Kukaan ei ole toista suurempi, vaan kaikki olemme tasa-arvoisia ja yhtä arvokkaita."

Lopuksi voitelimme BabyOililla kerholaisten kädet Jukka Perkon Kaanainmaa -levyn soidessa taustalla. Lapsista käsihieronta oli mukavaa ja erityisen huomion sai pieni valkoinen lakananpala, jonka repäisin suuremmasta kankaasta, aivan kuin Jeesus repäisi kuivauspyyhkeen omasta vaatteestaan. Osa lapsita halusi vielä palan kangasta aarteenaan kotiinsakin.


Rauhaisaa hiljaista viikkoa teille kaikille!

Seuraavassa postauksessa käväisemmekin Lahden tilkkupäivillä, joita vietettiin Sibeliustalossa 18.-20.3. Otin tilaisuudesta paljon kuvia ja kunhan ehdin käsitellä ne, laitan niitä myös teidän ihasteltaviksi.

6 kommenttia:

 1. Oih, ihania askarteluja olet taas tehnyt. Olet kyllä niin oikealla alalla kuin olla voi. Toivottavasti saat valmistuttuasi pian töitä. Taitosi ovat upeat! Miisu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivon todella itsekin saavani mieleistä ja pitkäkestoista työtä valmistuttuani. Haluasin kokea, ettei työhön liittyvät taitoni ja intohimoni jäisi käyttämättä ja jakamatta. Mutta onneksi nyt on opinnot ja nämä nukketeatterit, joiden kanssa kierrän päiväkoteja ja kirjastoja, jotta tunnen olevani toimelias ja tarpeellinen.

   Poista
 2. Aivan mahtavia havaintovälineitä! Aikanaan olen itsekin tehnyt havantovälineitä pyhäkouluihin ja kerhoihin, mutta en noin taidokkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä lämmitti mieltäni, sillä en itse ole vielä saanut palautetta harjoittelustani tai näyttötutkinnoistani.

   Poista
 3. Hieno vaikuttava idea tuo pääsiäisruoho ja tyhjä hauta. Saviastioista näkyy lapsen oma kädenjälki. Hyvä, hyvä! Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pääsiäsipuutarha-idean löysin talvella Pinterestistä kun hain Raamattu- ja pääsiäisideoita seurakunnan top -jaksoani varten. Minustakin se oli hyvä idea. Ja kiitos kun huomasit lasten kädenjäljen savivadeissa. Mielestäni se tuleekin näkyä lasten kädentöissä, joissa aikuisen tehtävänä on ohjata tekniikkaa ja tukea lasta hänen pyrkimyksissään, ei tehdä työtä lapsen puolesta.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!