torstai 7. heinäkuuta 2016

Mielenrauhaa -tilkkutyön ompelua


Olen työstänyt joka kesä yhden tilkkupeiton. Tällekään kesälle ei tule poikkeusta, sillä Husqvarna Vikingin Maria innosti minua uuden tilkkutäkin aloittamiseen lähettämällä minulle blogiyhteistyönä  1/4 tilkkutyöpaininjalan. Kirje Marialta sattui tulemaan sopivasti sadepäivänä, joten mitäpä sitä muutakaan tekisi kotoilupäivänä kuin ompelisi :).


Halusin nyt työstää tilkkutäkin, jossa on selkeät kuviot ja maanläheiset hyvin vaaleat sävyt, sillä minulla ei ole vielä yhtään vaaleaa tilkkutäkkiä. Löysin netistä tälläisen tilkkutyömallin "Feng Shui" ja ihastuin siihen oitis. Omista kätköistäni löytyi 25 cm pituisia kaitaleita beigejä tilkkutyökankaita ja siitä se sitten lähti lentoon tämäkin tilkkutyö, kolmaskymmneskolmas tilkkutäkkini :). (Tässä linkissä myös sama malli iloisen värisissä kankaissa)Kirkas ohjaimellinen tilkkutyöjalka 1/4  oli minulle uusi tuttavuus ja lähdin tutustumaan siihen innolla. Tilkkutyökankaita täkkiin keräilin kesälomareissuilla mm. Soilin käsityötarvikkeesta Tuulosen kauppakeskuksesta.

Myös Katri-ystäväni lähetti minulle omat beiget 45 cm x 45 cm kangaspalansa. Lopulta koossa olikin jo mukava rivistö kankaita sävysävyyn. Kiitos, Katri!!!!Käytän tässä tilkkutyössä 10 cm, 5 cm ja 3 cm kaitaleita.


Kaikki blokit ompelen yhtenä sarjana lippuviirin tavoin.Ohjaimellinen paininjalka on kertakaikkisen upea! Tästä paininjalasta en aijo enää luopua. Saumanvarat pysyivät vauhdikkaassakin ompelussa täsmällisenä.


Tämä paininjalka on luultavasti hyvä myös tikkauksissa, joten kokeilenpa sitä tämän täkin tikkausvaiheessakin.Blokki koostuu 5 tilkusta.

Ja kuten aina jaksan mainita. Tilkkutyössä aktiivinen ja huolellinen silittäminen on ensiarvoisen tärkeää!Lopulta silitetyt blokit leikataan oikean kokoisiksi. Minun blokeistani tulee 19 cm x 19 cm. Teen niistä tarkoituksellisesti huomattavasti suurempia kuin alkuperäisessä mallissa/ideassa. Näin vähäiset ja pienet kangaspalaseni riittävät täkkiin parhaiten. Mitä pienempi blokki, sen enemmän menee kangasta, koska saumanvarat "syövät" kangasta hurjan paljon.Tässä vähän jo ompelemaani blokkirivistöä. Paljon on vielä blokkejakin ompelematta, mutta vielä on onneksi kesää jäljellä.

Kuulemisiin mustikka-ajan loputtua :) !

4 kommenttia:

 1. Ihana tilkkutyö tulossa, pidän itsekin tuosta mallista! Kauniit seesteiset värit. Mukavaa ompelua ja viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Malli on kaunis minunkin mielestäni, oikea fengshui 😀

   Poista
 2. Ihana malli!
  Pitää kokeilla omista kankaistani :) Sinun kankaat ovat ihana rauhallisia, joten
  mielenrauhaa se tuo varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä malli on ihanan rauhallinen muissakin väreissä. Itselläni nyt vain oli "tarve" tälläiselle hillityn väriselle. Iloa sinunkin tilkkutöihisi!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!