maanantai 15. elokuuta 2016

Mielenrauhaa"Mielenrauhaa" -tilkkutäkkini valmistui eilen. Siitä tuli juuri selainen kuin haaveissani olikin; rauhallinen, seesteinen, leikkisä ja vaalea. Tämä täkin alkuvalmisteluja löydät täältä.
Tikkasin tämänkin tilkkutäkkini osissa. Osissa tikkaaminen helpottaa painavan täkin pyörittelyä ompelukoneen paininjalan alla.


Ommeltuja tilkkuja jäi vielä ylikin muutama, joten tein niistä elämäni ensimmäisen tilkkukaitaliinan. (Kaitaliinan tikkaus on vielä aloittamatta - valmistunee ehkä jouluksi...)

Tärkeää tikkauksen valmistelussa on huolellinen tilkkusaumojen silitys ja kaikkien kerrosten yhteen harsinta. Jotkut käyttävät harsinnan sijasta hakaneuloja, mutta itse tykkään harsimisesta, Se on kuin pikaversio käsintikkauksesta,
Tämän täkkini tikkasin vapaatikkauksella kiemurrellen ompeleita sinne tänne. Koneena käytin Husqvarna Viking Opal -konettani (blogiyhteistyö).

Tikkauksen jälkeen yhdistin tikatut kappaleet tilkkupinnoiltaan yhteen.Yhdistyksen jälkeen leikkasin ylimääräisen vanun pois ja yhdistin vanun reunat löyhin käsinompelupistoin reuna-reunaa vasten.Lopuksi käänsin ja ompelin käsin piilopistoin taustakankaan yhdistyssauman ja tikkasin sauman kohdalle samanlaista vapaatikkauskiemuraa kuin muuallekin täkkiin.


Täkin reunat huolittelin taustakankaalla, jonka olin jättänyt kauttaaltaan n. 4 cm suuremmaksi kuin peiton tilkkupinnan. Kun peitto oli täysin valmis, purin pois harsin langat. Nyt meillä alkaa runsaan metsämarjasadon keruun jälkeen omena-aika. Pudokkaista on syntynyt jo viikon verran mitä maukkaimpia piiraita ja paistoksia. Kuulemisiin siis seuraavan kerran omena-ajan loputtua!Halaus kaikille!

5 kommenttia:

 1. Kaunis, todellakin rauhoittavat sävyt!

  VastaaPoista
 2. Peitosta tuli niin kaunis ja ihana värimaailma!

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis ja huoliteltu peitto! <3
  Sen alle on varmasti ihana käärityä.
  Täälläkin touhutaan sadonkorjuun kanssa. Mehunkeitto on täydessä vauhdissa ja omenatkin ovat melkein kypsiä.
  Mukavia sadonkorjuuhetkiä! <3

  VastaaPoista
 4. Nätti peitto. Tuo tikkaushomma on kyllä sellaista salatiedettä, että ihan vihreenä luen toisten kokemuksista.

  VastaaPoista
 5. Kiitos mitä kaunein kommenteissanne! Peitto on minullekin hyvin mieluisa tyyliltään. En ymmärrä miksi olen aina aikaisemmin työstänyt niin värikkäitä tilkkutöitä ja tälläinen vaalea on jäänyt aijemmin tekemättä. Mutta, onneksi maailmassa on päiviä ja tajusin viimein tehdä tällaisenkin ihanuuden kotiimme .

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!