sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Lasten piirroksia konekirjottuina huopalaukkuun äitienpäivälahjaksi


Mukavaa äitienpäivää kaikille äideille ja isoäideille!

Tässä postauksessa näette kuinka ihastuttavia konekirjottuja laukkuja perhepäivähoitoryhmäni lapset (2,5-4,5v) valmistivat omille äideilleen äitienpäivälahjaksi. Laukkujen ideana oli lapsen piirtämän omakuvan kirjominen koristeeksi äidin ja lapsen yhteisiin hetkiin tulevaan laukkuun, kuten kirjastokassiin/jumppakassiin/uintilaukkuun/shoppailulaukkuun.

Laukkujen teollisuushuopakankaat sain blogiyhteistyönä Iskun tehtaanmyymälästä ja kirjonta työstettiin blogiyhteistyönä Husqvarna Viking Premier + kirjontaohjelmalla ja kirjottiin Husqvarna Viking Designer Topaz 50 -kirjontakoneella.


Ensin lapset piirsivät mehiläisvahaliiduilla omat kuvansa.

Kuvista tuli aivan hurmaavat.


Ja todella sympaattiset.


Piirretyt kuvat kuvasin digikameralla josta siirsin kuvat kuvatiedostoina tietokoneelleni. PREMIER + ohjelmassa käytin Sketch -ohjelmaa/piirrustustyökalua.


Lapsen piirros siirrettiin valokuvana piirrustusohjelmaan.


Tämän jälkeen valittiin kirjontakehyksen koko (minävalitsin kaikkein suurimman kehyksen) ja alettiin piirtää hiirellä lapsen piirtämän piirroksen ääriviivat uudelleen. Tämä hoituisi helpommin, jos käytössä olisi piirtopöytä, jossa lapsi voisi piirtää kuvan suoraan piirtokynällä tietokoneelle. Minulla ei kuitenkaan piirtopöytää ole, joten piirsimme nyt kuvat ikäänkuin kahteen kertaan, ensin paperille, sitten tietokoneelle PREMIER + ohjelmaan.

Minä tein tämän "uudelleenpiirtämisen" lasten katsellessa selän takaa, sillä hiirellä piirtäminen, kuvan piirrosjälkeä jäljitellen, olisi ollut liian vaikeaa vielä pienille hoitolapsilleni. Kyllä sitäpaitsi minunkin käteni meinasi välillä vähän täristä ja paikotellen pistot ovatkin vähän eläväisiä ;)Kun kuva oli jäljennetty jokaista yksityiskohtaa myöten, se tallennettiin export -toiminnolla tietokoneen muistiin ja sieltä ulkoiselle muistitikulle copy -toiminnolla.Ja muistitikun avulla lapsen upea piirros siirtyi kirjontakoneen näytölle. Voila!


Ja niin alkoi kuvien kirjonta. Kirjottavan kuvan piirtänyt lapsi sai aina painaa kirjonnan käynnistysnappia ja muu porukka sai seurata silmätarkkana vierestä.Ja niin se oma piirros, oma kuva, oli ikuistettuna kankaaseen. Jos vanhemmat haluavat joskus ikuistaa lapsensa piirroksen johonkin muuhunkin tuotteeseen, esimerkiksi lapsen paitaan tms ovat digitoidut kuvat nyt käytettävissä aina vain uudelleen ja uudelleen.


Kyllä tämä kirjontakone on ihmeellinen :) . Tästä kuvasta löytyy instagramista #perhepäivähoitoneulanhaltija ja @neulanhaltija sivuilta ihana videon pätkä <3Niin ihania, niin ihania <3 Ja voi sentään miten ylpeinä lapset laukkujaan katselivat. Samalla mietimme yhdessä missä kaikissa kivoissa äidin kanssa tehtävissä puuhissa tarvitaan laukkua. Aika monta puuhaa löytyi.


Digitoin kuvan pistot sekä yksinkertaisena pistona, että tuplapistoina, kuten tässä kuvassa hyvin näkyy.Oma tyttäreni halusi tietysti myös tehdä laukun (mutta itselleen), sillä minähän olisin nähnyt laukun muuten jo etuajassa.

Hän halusi piirtään oman kuvansa sijasta eläinrakkaana ihmisenä pandan ja työstää sen applikoimalla.Kun kone oli kirjonut pandan kaksinkertaiselle huovalle, leikattiin kuvion reunoilta ylimääräinen valkoinen huopa pois. Saksina käytimme Inspiran ihania applikaatiosaksia, jotka sain myös blogiyhteistyönä Husqvarna Viking Suomelta. Näistä saksista en luovu ikinä! Ovat kädessä täydellisen tuntuiset ja painoiset, leikkaavat hyvin ja tuo pelikaanimainen nokka on täydellinen applikaatiotöissä.


Näin suloinen panda syntyi, iiks...


Lapseni ystävä sattui olemaan meillä "hoidossa" myös kirjontapäivänä, joten hänkin sai valmistaa äidilleen laukun, tottakai. Tässä upeat "isojen" tyttöjen (1-2lk) laukut.


Ja niin kaikki laukut sujautettiin vanhoihin Keski-Euroopan karttakirjan karttoihin. Päälle laitettiin kortti, jossa lapsen sormivärein maalaama kukkakimppu. Lisäksi lahjan päälle pääsi roikkumaan kirkonkerhossa äitienpäivälahjaksi valmistettu sydän heijastin.


Suloisia hetkiä teille kaikille!

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin on! Lapset, ihan pienetkin on tosi taitavia kun antaa aikaa tehdä juttuja rauhassa ja hiljaisuudessa pysähtyen tekemisen äärelle.

   Poista
 2. Lasten piirrustuksissa on jotain niin hellyttävää, ja panda on super söpö. Kivaa saada ikuistettua niitä ompelun avulla, nykykoneet osaavat. Ennen niitä olivat apuna kangasvärit. Irmeli

  VastaaPoista
 3. Aivan liikuttavan ihania! Tosi tosi hienoja!!! Ihana idea, varmasti vanhemmat tykkäsivät. T: Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heidi! Ja kyllä vanhemmat taisivat tykätä lahjastaan, ainakin lapset niin kertoivat.

   Poista
 4. Ihastuttavia lahjoja! Lapset ovat niin taitavia. Kiva kone, kun sillä voi kokeiila omista piirroksistakin tehdä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Irmeli! Lasten piirrokset ovat tosiaan hellyjä. Aikoinaan kirjoin omien lasteni piirroksia käsin ja vapaalla konenirjonnalla, mutta kyllähän tämä on näppärää näin digitoiden. Saa sitten tehdä samaa kuvaa vaikka sata kertaa.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Tilkkureppu, kyllä, kone on mainio ja lapset myös!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!