sunnuntai 10. heinäkuuta 2022

Tilkkutäkistä tuunaten kaksi tilkkutäkkiä ja kaksi pannumyssyä


Valmistan joka kesä yhden tai pari tilkkutäkkiä oman pääni tyhjennysprosessina. Tänä kesänä luulin, että en voi tähän flow -puuhaan ryhtyä, koska kesälomani on ihan nysä, vain 9 päivää, eikä suuremmille ompeluprojekteille ole aikaa.

Mutta eräänä päivänä kohtalo kuljetti minut työmatkalla Pelastusarmeijan kirpparille ja kas vain siellä henkarissa roikkuikin upea, puhdas, tahraton, hajuton, taidokkaasti työstetty jättimäinen parisängyn tilkkutäkki, joka vislasi minulle, että tuunaa minut kesätyönäsi.


Täkki oli valtava ja painoi hirvittävästi, koska sen välissä oli arvokasta puuvillavanua. Hintaa aarteella oli 19€ - 20%. 


Täkki oli tikattu ohjelmoidulla ja vapaalla konekirjonnalla ja sen värit ja tyyli olivat ihanan romanttiset, kuin heinäkuinen puutarha.


Ensitöikseni pesin täkin ja sitten leikkasin valkoiset reunat keskuskuvion ympäriltä pois.

 
Ensimmäinen täkki valmistui suit sait vain kanttinauhalla reunat ympäri kiertäen.


Tästähän tuli aivan ihana torkkupeitto.


Toisen peiton valmistin leikkaamalla sivukaitaleet suoriksi, poistamalla niistä vanhat kanttaukset ja ompelemalla kaitaleet toisiinsa niin, että saumanvarat tulivat täkin oikealle puolelle.


Sitten silitin saumanvarat auki ja leikkasin applikointisaksilla saumanvarat muutaman millin levyisiksi.

Applikointisaksissa toinen saksen leuka on leveä, puolipyöreä ja littana, joka estää kankaaseen vahinkoräijän syntymisen tarkoissa leikkauksissa.


Lopuksi ompelin saumojen päälle erilaisia pitsinauhoja ja viimeistelin reunat kanttinauhalla. 

Kanttinauha maksoi muuten kangaskaupassa näihin peittoihin ja pannumyssyihin yhteensä 35,5 € ja lanka 4,5 €, joten viimeistely maksoi siis reilusti enenmmän kuin alkuperäinen tuote ; )


Mutta voi miten suloisia tilkkutäkkejä sainkaan <3



Tulee ihan kesähäätunnelma <3


Lopuista paloista tein vielä pari pannumyssyä meidän kahvi- ja tee-pehtooreille.




Kyllä nyt kelpaa :)



Toivotan teille kaikille ihania kesäpäiviä! Ja yritän malttaa joku päivä laitella tänne muitakin käsityöprojektejani teidänkin katseltaviksi. Voikaa hyvin!!!

1 kommentti:

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!