maanantai 21. joulukuuta 2015

Musta-valkoinen Musteläiskä -tilkkutäkki
Muistatteko Musteläiskä tilkkutyön, jota tein kesällä? Se on nyt valmis! Minä ehdin sittenkin saada sen jouluksi valmiiksi. Ja se on kuin piste I:n päälle meidän tämän vuoden musta-valkoiseen jouluun.Työn tikkauksesta löydätte postauksen täältä.

Tikkasin työn kahdessa osassa. Tikkauksen jälkeen ompelin osat toisiinsa kiinni tilkkupuolet vastakkain. Nurjan puolen sauman ompelin käsin pienin piilopistoin kiinni.

Lopuksi kanttasin täkin ja revin keltaiset harsinlangat lasten kanssa pois. (Tämä on lasten lemppari puuhaa!!!) 

Kuvan Risto Rasan runolla kirjotun tyynyn olen valmistunut opetusmateriaaliksi reippaat kymmenen vuotta sitten.

Tälläinen Musteläiskä-testi tästä nyt sitten tuli :).  Mitä sinä siinä näet?Täkki istuu hyvin tämä vuoden jouluteemaamme, joka on musta-valkoinen. Kuvan muut peitot olen valmistanut myös tämän blogin aikana. Keskimmäisen virkkaamalla ja ikkunanpuoleisen tilkkutyönä.
Myös kuvien tyynyt ovat valmistuneet työhuoneellani täksi jouluksi.
Tämän postauksen myötä toivotan teille kaikille oikein mukavaa joulunaikaa ja loppuvuotta 2015!

Näkemisiin ensi vuonna!

Jouluhali!


14 kommenttia:

 1. Ihania peittoja! Tilkkutyöt ovat niin kauniita, mutta mun kärsivällisyys ei riitä kuin korkeintaan tyynyihin. Ja kivaa nähdä välillä "värittömiäkin" tilkkutöitä, usein ne ovat liiankin värikkäitä omaan makuuni.
  Tunnelmallista ja rentoa joulunaikaa teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Minulla näitä tilkkutäkkejä on nyt 33 kappaletta, eli ihan omiin tarpeisiin riittävästi. Heh! Voipi olla, että tämä oli nyt viimeinen täkkini , enempää ei mahdu tuolien karmeille, sänkyjen päätyihin tai kaappiin. Näiden tekeminen on ollut ihanaa, mutta määränsä kaikella. Myyntiin näitä ei kannata tehdä (eikä lahjoiksikaan) sillä ovat niin aikaaviepiä ja materiaalit ovat n. 100€/peitto. Onneksi lapseni rakastavat niitä, joten osaavat ehkä sitten isointa arvostaa niitä, eivätkä heitä niitä kirppareille. Tunnelmallista joulunaikaa myös sinulle!

   Poista
 2. Vau! Todella upea! Valtavan työn olet tehnyt.
  Oikein ihanaa joulunaikaa teidän koko perheelle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Tämä peitto valmistui vähän vahingossa kesällä kesämökillä, kun aika kävi pitkäksi. Mitähän sitä ensi kesänä tekisi, kun näitä käsitöitä alkaa olla jo ihan riittämiin tässä taloudessa. Oikein ihanaa joulunaikaa myös sinulle!

   Poista
 3. Ooh, onpa upea peitto, ja mikä työ tuossa on ollut tehdessä, ihan jo pelkästää tilkkujen valkkaamisessa! Upeasti tulee erilaisia kuvioita esiin:) Ihanaa joulua sinne!

  VastaaPoista
 4. Mustavalkoinen peitto tekee todella tyylikkään vaikutuksen. Ihana on myös tuo konekirjailtu tyyny, jossa on runo! Ja teidän valoisaa olohuonetta on aina ihana nähdä kuvissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anu! Jep, olkkarissa on nykyään aika rauhallisen sävyinen tunnelma. Myös työhuoneeni on pikkuhiljaa muuttumassa pelkistetympään suuntaan. Mutta lastenhuoneessa onkin sitten väriä yllinkyllin. Taidanpa kuvata niitäkin välillä tänne blogiin. Mukavia vuoden viimeisiä päiviä sinulle!

   Poista
 5. Tyylikäs täkki!
  Runotyyny on makee juttu! Voiko tekstin tikata koneella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Annu! Runotyynyn teksti on tosiaan tikattu koneella vapaalla konekirjonnalla. Eli olen sitä kirjoessani laskenut ompelukoneesta syöttäjän hampaat pois ja näin päässyt ompelemaan vapaasti ompeleet tekstin kirjainten muotoon. Nuorena tyttösenä Risto Rasan runot olivat lemppareitani.

   Poista
 6. Aivan ihana, tuo musta-valkosuus on aivan niin minun juttu. Tosi nätti on.
  Hyvää Uutta Vuotta Sinulle toivottelen myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Vekki! Ihastuttavaa vuotta 2016 myös sinulle!!!!

   Poista
 7. Pitkästä aikaa vierailin taas kauniissa blogissasi. Upeat musta-valkoiset tilkkupeitot ole valmistanut taas. Kelpaisi meidänkin kotiin. Vieläkö opetat tilkkutöitä työksesi? Mukavaa uutta vuotta sinulle ja perheellesi! Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun vierailit blogissani! Ja iloista uuttavuotta myös sinulle, Maija!

   En tällä hetkellä opetatilkkutöitä tai mitään muutakaan, vaikka kovasti haluaisinkin. Lahdesta ei vain etsinnöitä huolimatta ole löytynyt minulle kuin satunnaista opetustyötä, jolla on vieläpä ollut hyvin vähän mitään tekemistä kädentaitojen tai muotoilun kanssa. Aloitinkin nyt yksyllä lapsi- ja perhetyön opinnot , jotta löytäsin ehkä helpommin kädentaitojen ja muotoilun opetustyötä lasten parissa. Mieluiten opettaisin aikuisia, mutta elämä ei aina mene kuten minä haluan. Tämä blogi onkin enää ainut kädentaitojen ja muotoiluntuntemuksen opetusväyläni. Tämän vuoksi myös te lukijat olette minulle niin äärettömän arvokkaita!!!!!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!