torstai 10. joulukuuta 2015

Pellavaa, lakanapitsiä ja pikkureki
Opinnot ovat hetkelliseti helpottaneet ja olen jopa ennättänyt käväistä työhuoneellakin. Voi, että tuntui hyvältä! Korjasin innoissani suuren pinon syksyn aikana rikki menneitä perheemme vaatteita (se oli todellakin SUURI pino!) : Lisäksi ompelin kierrätystyönä serkulleni tilaustyönä maalaisromanttisen pellavaliinan, johon yhdistin hänen anoppinsa vanhoja lakanapitsejä.Itsellänikin on näitä vanhoja pitsireunalakanoita vinot pinot. Käytän niitä kaikissa sängyissämme. Olen ostanut niitä kirpputoreilta ihan käsittämättömän halpaan hintaan. Tämä vanha lakanakangas on todella jämäkkää verrattuna nykypäivän lakanoihin.

Liinaa ommellessa  ja vaatteita korjaillessa oli blogiyhteistyönä saamani Husqvarna Opal taas kovassa käytössä. Kylläpä oli ilo työskennellä, kun alla oli Husqvarnalta tilaamani suuri ompelun lisätaso.


Yläsyöttäjää olen kehunut täällä jo moneen otteeseen, mutta tässä vielä kuvakulmaa siitä kuinka kivaa sillä työskentely on: Päärmeet päättyvät AINA samaan kohtaan kankaan reunan kanssa.


Tälläinen liina siitä sitten syntyi. Lakanapitsit olivat leveydeltään 15 cm kapeampia kuin pellavakangas, joten jatkoin niitä lakankankaalla. Yhteen jatkeeseen sain mahtumaan lakanan nimikoinninkin. Liinan päädyt tarvitsivat myös jatkepalat, jotta liinasta tuli riittävän suuri serkkuni pöydälle. (Nyt liina on kuvassa minun pöydälläni.) Aika kivan näköinen liina, eikö vain? Liinan oikea väri on tuo harmaa, kuten alakuvissa. (Olen pahoillani, että ylemmän kuvan tarkennus ja väri on mennyt ihan höpöksi, mutta täällä kaamoksessa kuvien ottaminen on aikamoista arpapeliä)


Minun ommellessani tytär suunnitteli rekeä tämän hetken lempparipehmolelulleen. Ompelun jälkeen olikin sitten äiti-tytär askarteluhetki...


Kas näin tyttären suunnitelma muuttui kolmiulotteiseksi reeksi. Jouluna tähän rekeen kuulemma laitetaan karkkeja :).


Rauhaisaa joulun aikaa teille kaikille!

6 kommenttia:

 1. Upea tuo reki! Tee mullekkin t: Kiia

  VastaaPoista
 2. Kaunis ja ajaton liina.

  VastaaPoista
 3. Kaunis liina! Pitäisi itsekin suunnitella meidän ruokasalin pöytään liina. Ruokaryhmä on aika iso, enkä kaupoista ole löytänyt niin isoa valmista liinaa. Kalusteet on antiikkia joten pellava olisi tyyliin sopiva. Vähän välipitsejä ja kirjoitusta käsinkirjomalla, ehkä leike- tai valkokirjontaa ja ja... sitten joskus..:) reki on muuten suloinen:) taidanpa tyttären kanssa askarrella myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että tykkäsit. Mukavaa joulunaikaa sinulle! Ja paljon luovia hetkiä ensi vuodellesi!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!