lauantai 7. toukokuuta 2016

Siilipipo kevätjuhlaesitykseen


Olen taas viimepäivät työstänyt tutkintotilaisuussuunnitelmaani yhteiskunnan varhaiskasvatukseen. Nyt kriteeristö on avattu, suunnitelma on lähetetty ja suuri huokaisu päästetty ulos. Suunnitelman valmistumisen vuoksi palkitsin itseni ompelutuokiolla. Parissa tunnissa käsissäni syntyi TOP-päiväkotini kevätjuhlaan siilipäähine.


Päähine valmistui varastostani löytyneestä ruskeasta trikooneuloksesta blogiyhteistyönä saadulla Husqvarnan Opal -ompelukoneella.

Tein päähineestä kaksinkertaisen, jotta alareunaan ei tarvitsisi tehdä tikkauksia.
Ja niin syntyi siilihattu, pikkusiilille, joka käy lasten esittämässä laulussa viilivarkaissa. Koko päähine, nappien kiinnitystä lukuunottamatta, valmistui ompelukoneella.


Olipa ihanan rentouttavaa ommella pitkästä aikaa <3
Mukavaa huomista äitienpäivää kaikille äideille ja isoäideille!


8 kommenttia:

 1. Olet kyllä taitava ja kekseliäs! Olen täällä mielenkiinnolla seuraillut näitä opiskeluprojektejasi. Ihailtavaa, miten paneudut ja innostunut erilaisista projekteista, tykkäät selkeesti työskennellä lasten parissa ja pääset vielä yhdistämään kädentaitojasi, mahtavaa! Tsemppiä opiskeluihin ja ihanaa äitienpäivän iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kauniista sanoistasi! Innostun aina kovasti kun saan olla hyödyksi jollekulle. Noi lasten prokkiksesi ovat lähellä sydäntäni, sillä lapset ovat niin kiitollisia ja ottavat kaiken vastaan ilahtuneena. Tein päiväkodilla myös leikaten ja liimaten lumiukkoasuja kertakäyttölakanasta ja huopakankaasta sekä kana ja kukkopäähineitä kartongista. Koska ompelukonetta on riskaapelia kuljettaa päiväkotiin polkupyörän tarakalla, tein tämän päähineen täällä kotosalla. Siilipipon malli on ihan itse keksimäni.

   Poista
 2. Hauska siilihattu. Kekseliäästi tehty, taitava olet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis kannustuksestasi! Mulla on kesällä lastenleiriharjoittelu ja työstän siellä teatterihattuja 9-12 v lasten kanssa. Oli kiva ideoida tälläinen siilihattu ja ideoin varmaan hattuja täällä blogissa lisääkin ennen leiriä.

   Poista
 3. Upea siilipipo! Judith

  VastaaPoista
 4. Haluisitko ommella Kiian kans joskus eläinhatun? T: Heidi

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!