torstai 27. huhtikuuta 2017

Kuningas ja norsu -teatterin ulkokohtaus


"Kuningas ja norsu" -nukketeatteri on nyt valmis. Viimeinen tutkintotilaisuuteni toteutuu kolmena päivänä ensi viikolla. Perjantain jälkeen tämä lapsi - ja perhetyön koulutukseni on ohi. Todistusta saan katsella toukokuun lopussa. Olen helpottunut ja onnellinen. Ja matkalaukussa on nyt tietotaitojen lisäksi yhdeksän opintojen aikana valmistunutta nukketeatteria, osa suurempia, osa pienempiä, mutta jokaisen olen rakentanut vartavasten tutkintotilaisuuksien arviointikroteerejä täyttääkseni.


Koska nukketeattereillani on tapana kasvaa tehdessä, ei tämäkään teatteri tehnyt poikkeusta. Alun perin suunnitelmiini kuului vain ns. kuninkaansali-kohtaus, mutta nyt vähän vahingossa, siihen työstyi myös pihapiirikohtaus. Pihapiirin taustassa hyödynsin lasteni kanssa huovuttamaamme villaliparetta, jota lapseni käyttävät usein taustahuopana omien Lego- ja Playmobil -settiensä kuvauksissa Settipaja -blogissaan.


Tausta oli kuitenkin liian pieni sermiini, joten sitä piti jatkaa... Onneksi autotallin perällä oli vielä yksi pussi epämääräsiä villapaloja - ja nyssäköitä tähän tarkoitukseen....
Vain elämää -tv sarjan seuraaminen on muuten hyvää aikaa neulahuovutukseen :) .
Ja koska olen vanhankannan huovutusope, huovutan aina jokaisen huopatyöni myös huolella vedellä ja saippualla. Tämäkään työ ei tehnyt siihen poikkeusta.Huopataustan ompelin pussiksi kiinni kankaaseen. Pussin pujotin sermin päälle. Sama sermi eri päällisin on käytössä kuudessa muussakin nukketeatterissani :).


Ja niin kuningatar istui puutarhassa ja pohti toivomuskaivon äärellä kuinka saisi toraisat palvelijat ymmärtämään, että heidän olisi hyvä oppia näkemään asioissa toinen toisensa näkökulmat ja oppia arvostamaan niitä.


 Mukavaa vappua ja pian alkavaa toukokuuta teille kaikille!


 Pysykäähän ystävinä ja kavereina!


4 kommenttia:

 1. Kivan näköinen nukketeatteri.....työtä olet tehnyt valtavasti,mutta kivaa sellaista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Keskiviikkona onkin sitten ensi-ilta tälle esitykselle. Jännää! Esityksen jälkeen maalaamme lasten kanssa vesimaalauksena akvarellipaperille ns. teatterisermit ja työstämme sermin eteen norsu-tikkunuken, muistuttamaan teatterin ydinsanomasta. Jokainen lapsi saa näin oman miniteatterin mukaansa kotiinkin.

   Poista
 2. Olet kyllä todella taitava! Blogissasi on aina niin kiva käydä ihailemassa, mitä kaikkea kaunista olet keksinyt tehdä :) t. Marja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos! Tämä rohkaisi minua jatkamaan bloggaamista vielä tulevaisuudessakin. Kiva, kuulla että siellä näyttöruudun toisella puolella istuvana lukijana koet blogini positiivisesti. Kiitos, Marja!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!