sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Kuningas ja norsu -teatterin valmistelut jatkuvat


Olisi taas vaikka mitä postattavaa, mutta kun en enään millään malttaisia istua koneella. Kevät vetää pihalle tonkimaan maata ja viimeisimmän tutkintotilaisuussuunnitelman kirjoittaminen vei taas kirjoitushalut vähäksi aikaa. Olipa taas urakka, mutta nyt se on tehty!

Viimeiseen tutkintotilaisuuteeni valmistamani nukketeatteri "Kuningas ja norsu" on myös edennyt. Tässä postauksessa hieman kuvakulmaa tuohon projektiini.
Edellinen postauksenihan päättyi suurin piirtein tähän yllä olevan kuvan työvaiheeseen. Kuninkaan palvelijoilta uupui vielä kasvot ja kuninkaanlinnan sisustus oli vähän aneeminen.


 

Ensimmäinen hankinta kuninkaansaliin oli sinitiainen, joka tartui matkaamme perheeni perinteiseltä pääsiäisretkeltä Korkeasaaren eläintarhaan. Sinitiainen ja hänen laulupuunsa muutti mukavasti tarinankaartakin ja toi siihen uutta väriä.

 

Kuninkaanlinnan seinäpinta kaipasi myös väriä, joten tein siihen huopakankaista taulun tai ikkunan, aivan miten kukin katsoja haluaa sen nähdä. 


 Ompelutyötäni koristin kuninkaallisemmaksi kultalangalla.Paininjalkana käytin näppärää nyörijalkaa.


 Sitten oli silmien vuoro. Ne piirsin mustalla permanent -tussilla.

Teatterissa palvelijoiden silmät peitetään ja täten heille piti työstää myös erilaisista nauhoista silmänpeittosuikaleet. Onneksi yhdessä lasipurkissani oli jos jonkinmoista nauhanpätkää juuri tähän tarkoitukseen.


 

Ja kuninkaansali sai ylleen vielä muutaman pitsiliinan (joissa jokaisessa on joku kahvitahra tuolla sermin takapuolella).Olen myös hankkinut työhuoneelleni tulevia nukketeatteriesityksiäni varten myös kaksi valokannua, joilla saan nyt teatterit milloin vihreän, punaisen, sinisen, keltaisen jne sävyihin.


Ihana vehje!

Seuraavassa postauksessa työstän kuninkaanlinnaan huovuttamalla pihapiiriä, koska onhan se vähän typerää, että norsu on kuninkaansalissa. Pihapiiri- kohtaukseen löysin kirpparilta eurolla kuningattaren ja "ota tästä ilmaiseksi" -korista säilyketölkkiin työstetyn toivomuskaivon. Hurraa!


Eli tälläistä tällä erää. Kuningas jää nyt pohtimaan palvelijoineen massasta muotoilemani appelsiinin ominaisuuksia - kannattaako siitä tehdä kiisseliä vai ei.

Tutkintotilaisuuteni jälkeen tämäkin nukketeatteri päätynee Neulanhaltijan työhuoneen tulevaan nukketeatterien esityslistaan. Joten kurkkikaahan loppukeväästä työhuoneen sivuja, jos haluatte tilata syksyllä tämänkin nukketeatterin päiväkoteihinne, kerhoihinne, lähikirjastoonne tai kouluillenne nähtäväksi. Nyt kiertueella ovat esitykseni Kevät, Kirjastoretki ja Avaruus. Kiitos jokaiselle tilaajalle! Teidän ansiostanne meidän perheeseen saadaan voita leivän päälle!


Kuulemisiin piakkoin uudeleen!

Mukavaa vappuviikkoa kaikille!
2 kommenttia:

  1. Uteliaana katsomassa mitä kivaa on syntynyt ihan kierrätystavarasta, kun vain on ideoita, kädentaitoa ja mielikuvitusta niin materiaali saa pienellä rahalla, kannattaa ainakin kokeilla. Tuolla valokannulla saa maailmaa vieläkin salaperäisemmäksi. Mukavaa, että näyttelet noita erikoispaininjalkoja, minullakin ne jäävät helposti laatikkoon ja surruutan vanhalla tutulla. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Irmeli! Ja totta on että roskastakin voi taikoa uutta. Monesti kirppareilla joudun selittämään myyjille, mihin ostamiani "roskia" käytän, kun näen myyjän ihmettelevän ilmeen, kun haalin lähes ilmaiseksi rojua, josta muuta haluavat kodeissaan eroon :). Ja kyllä, minäkin ompelen yleensä vain kolmella eri paininjalalla, muut meinaavat jäädä tarvikelaatikoon lojumaan. Eniten käytän yläsyöttäjäpaininjalkaa, piiloketjujalkaa ja vapaakirjonta eli parintajalkaa.

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!