tiistai 19. syyskuuta 2017

Onnellisten tilkkutäkki


Olen ilokseni saanut tämän syksynä kantaa korteni kekoon Lahden lauantainäyttämön harrastajateatterin toimintaan. Olen saanut huseerata upeassa työryhmässä teatterin kulisessissa, puvustuksessa ja lavastuksessa. Rakennamme ihastuttavien ihmisten kanssa hassun hauskaa teatteriesitystä: Puhelinluettelo (käsikirj, Tuomas Parkkinen, ohj. Tytti Jäppinen).  

Näytelmän puvustuksessa olen tähän mennessä keskittynyt "apina-ihmisten" puvustukseen (siitä lisää tuonnemmissa postauksissa) ja lavastuksessa sisustustekstiileihin, kuten tilkkutäkkeihin, joilla näytelmän kotien tunnelmia on helppo vaihtaa lennossa.


Yksi näytelmän perheistä on hyväsydäminen Onnelan perhe, jossa asustelee herttainen höppänä isoäiti, hänen poikansa ja pojanpoikansa. Heitä varten ompelin jotain iloista, herisyvää ja nostalgista.....


Eli perusneliö -tilkkutäkin 70-luvun  pussilakanoista. Lakanat sain lahjoituksena anopiltani (Kiitos!!!!). Näissä lakanoissa olen minäkin useamman yön nukkunut kesämökillämme.

Peiton työstin neljän eri kukkalakanan kaitaleista, jotka leikkasin yhteenompelun jälkeen vastakkaiseen suuntaan, neliöiksi. Helppoa ja nopeaa; sellaista höppänän mummon harrasteompelua :).  

Peiton tikkasin kolmessa osassa vapaakirjonnalla.


Tikatut kaitaleet yhdistin toisiinsa ompelukoneella ommellen ja yhdistyssauman peitin nurjalta puolelta kaitaleella.


Yleensä ompelen erikseen tikattujen osien yhdistyssaumankaitaleen käsin piilopistoilla kiinni peittoon, mutta nyt toimin toisin, sillä halusin saada peiton nopeasti valmiiksi (kahdessa illassa) ja myös saada sen näyttämään enemmän "höppänän mummun" harrastajaompelijatyöltä. (Käsin ommellen sauman tikkaus ei näy oikealla puolella, ompelukoneella ommellen se näkyy.)


Lopuksi kanttasin vielä reunat kaksinkertaisella kaitaleella. Täkin ompelin blogiyhteistyönä saamallani Husqvarna Viking Opal - ompelukoneella.


Ja tälläinen siitä sitten tuli: Oikea retropeitto. (Ehkä joskus vielä ratkon tuon yhdistysompeleen pois ja ompelen kaitaleen reunat käsin, mutta nyt rahkeet eivät riitä käsin ompeluun, koska vierillä on niin monta projektia ja päivät touhuan käsitöiden ulottumattomissa perhepäivähoitajana)

Puhelinluettelon ensi-ilta on Lahden Pikkuteatterilla pe 24.11 klo 19. Muut esitysajat löytyvät täältä. Tulkaa ihmeessä katsomaan ja nauramaan :).


Mukavaa syyskuuta teille  kaikille! Me jo kovasti odotamme hoitolasteni kanssa puutarhatontun lyhdyn sytyttämistä kotinsa edustalle :).

2 kommenttia:

  1. Peite on kaunis retroväreineen.Kiva odotella et tonttu saa valot lyhtyyn.Lapset varmaan odottaa myös valojen sytyttämistä.Mukavia syyspäiviä teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Peitto näytti näytelmätreeneissä tosi raikkaalta mustalla estradilla. Mukavia syyspäiviä myös sinulle!

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!