keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Marimekon markiisikangastilkut ja uudet ompelukoneen tarvikkeet


Tämä postaus sisältää blogiyhteistyötä.

Sain pari vuotta sitten ison läjän Marimekon markiisikangaskaitaleita lahjoituksena. (Kiitos Sadulle!). Ompelin niistä monta mustavalkoista viirinauhaa terassillemme ja suurimmista paloista muutaman tyynynkin ja monen monta patalappua. Nyt minun eteeni tupsahti kangaskaapistani muovipussillinen näitä markiisikangassuikaleita ja hulpioita, jotka eivät oikein riittäneet enää mihinkään järkevään työhön. 

Nakkasin ne siivousvimmassani työhuoneeni roskikseen, kunnes tajusin, että saisinhan niistä vielä tilkkutäkin musta-valkoiselle terassillemme. Niinpä ompelin summamutikassa kaitaleista ja pikkupalasista hirsimökkiblokkeja, jotka yhdistin toisiinsa ilman suurempaa pohdintaa sommittelusta.


Tilkkuissa oli jos jonkimoista Marimekon klassikkoa. Pääosin musta-valkoisia kuoseja, mutta myös pinkkiä ja vähän oranssi-ruskeaakin.
Täkkiä kootessani, sain Husqvarna Vikingiltä blogiyhteistyönä ihastuttavan lähetyksen kaikenlaisia ompelukoneen lisätarvikkeita, mm. karkkivärisiä puolia, kangassakset, lisätarvikkeena myytäviä paininjalkoja ja monenmoista ompeluneulaa.
Kyllä tällä ompelukoneneulamäärällä nyt jokusen näytteen ja tuotteen ompelee :) Ja muutama erikoisneula inspiroi varmasti myös uusien tuotteiden suunnitteluunkin....Ensimmäisenä halusin testata lentokoneen siipien näköistä boordikoristeommeljalkaa sekä tietysti karkkiväripuolia.


Boordipaininjalka on tarkoitettu ensisijaisesti erilaisten koristeompeleiden ompeluun. Paininjalan avulla saa helposti ommeltua erilaiset koristeompeleet tasaisen välimatkan päähän toisistaan.

Koska tämä tilkkutäkkini oli jo jokseenkin kirjava, en halunnut ommella tähän koristeompeleita vaan suoraommeltikkausta. Siinäkin ompelussa tämä paininjalka toimi oikein hyvin. (Kokeilen boordiompelua sitten joku toinen kerta, johonkin toiseen työhön vaikka lasten kanssa...)Tilkkutäkin keskusosan tikkaukset tein kuitenkin sillä minulle niin rakkaalla yläsyöttäjäpaininjalalla.


Ja ensimmäisen tavallisen 90-koon neulan katkaisemisen jälkeen, otin käyttööni Farkkuneulan kokoa 100. Ja eipä enää neula katkennut :)Yksi Topaz -ompelukoneeni erityisen kivoista ominaisuuksista tilkkutöitä ja tikkauksia tehdessä on FIX ja saksi-toiminnot. Yhdistettynä FIX ja saksitoiminto tekevät todella hyvän solmun, ilman epäsiistejä esstaas-ompeleita ja katkovat vielä ompelulangatkin nurjalle puolelle säntillisesti. Mahtava juttu, joka helpottaa tikkauksissa ja tilkkutöiden ompelussa todella paljon!


Husqvarna antoi myös minulle satulavyönauhaa ja mustaa koneompelulankaa. Näillä tämän markiisikangastilkkutyön kanttaus onnistui hyvin.


Tälläinen täkki roskiskankaista sitten tuli. Enpä olisi arvannut tälläisenkin tekeväni. Tilkkutyöt osaavat kyllä aina yllättää uudelleen ja uudelleen. Koskaan ei tiedä millainen tuote lopulta on käsissä kun tilkkusuikaleet on ommeltu paikoilleen. Siinä varmaan piileekin tilkkutöiden taika.


Täkki sopii hienosti mustavalkoiselle terassillemme väripilkuksi ennen kevään ja kesän kukkien puhkeamista. Täkki on mukava kietaista ympärille terassilla istuessa ja lepäillessä, kevätauringon maalatessa pisamia kasvoille.

Mukavia helmikuun pakkaspäiviä ja kevätauringon paistetta teille kaikille!!!8 kommenttia:

 1. Hienoa Satu, kun näytät mitä "roskiskankaista" voi taikoa. Mukavaa kevään odotusta! T. Marita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kevättä sinullekin Marita! Ja tosiaan aurinko paistaa joskus roskakasaankin ja saa ne näyttämään kauniilta 😊

   Poista
 2. Mahtavaa, että nuo pienet aarteet pääsivät taas upeaan käyttöön. Olet kyllä niin idearikas ja taitava! (Olen sanonut sen varmaan ennenkin. :)) Ei voi muuta kuin ihailla! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina! Elämäni olisi tosi tylsää ilman idearikkautta.

   Poista
 3. Tulipa hieno peitto! Hieno määrä tarvikkeita. Fix ja saksi yhdistelmä kuulostaa hyvältä toiminolta ompelukoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja todellakin, fi ja saksiyhdistelmä on tosi hyvä apu. Mukavaa kevättalvea sinulle!

   Poista
 4. Wau! Tosi upea peitto! Ei millään uskois että jämäsuikaleista ommeltu, ihan kuin tilkut ois tarkoin valitut ja sommitellut:) Kaunis lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin yllätyin lopputuloksesta, sillä jossain vaheessa olin jo todellakin luovuttanut näiden kaistaleiden kanssa. Mutta onneksi päätin ottaa härkää sarvista ja ommella kaistaleet yhteen. Nyt peitto näyttää piristysruiskeelta musta-valkoisella terassillamme.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!