keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Tallukkaat, jossa kaikki ei mennyt ihan putkeen


Olen saanut taas muutaman päivän pukea jalkani itsetehtyihin jalkineisiin, tallukkaisiin. Säät ovat olleet sopivan kuivaa pikkupakkasta ja hanget puhtaan valkoisia.


Säiden muututtua suotuisaksi jatkuvan loskakelin sijasta, sain itseni viimeistelemään käyttökuntoon nämä keskenjääneet pisaratallukkaat. Niistä tuli tosi hienot ja hyvät, vaikka viimeistely ei mennyt lainkaan kuin "strömssössä"!Tallukoiden kumipohjustus on mielestäni aina koko prosessin ikävin vaihe, jonka siirtäisin mielelläni jonkun toisen tehtäväksi. On inhottavaa työskennellä käsineillä, hengityssuojaimilla ja suojalaseilla sekä myrkyllisillä liimoilla.


Pohjakumi pitää ensin raapata liimauspuoleltaan epätasaiseksi joko hiomapareilla tai ruuvimeisselillä (kuten minä tein). Liima pitää epätasaisessa kumipinnassa paljon paremmin kuin tasaisessa pinnassa. (Tylsä vaihe!)Kun pohjakumi on hiottu karheaksi on sen liimauksen aika.

Mutta ... tsadaaa..... Ensimmäisen kerran elämässäni minulle kävi liimatessa näin.... Olin vaihtanut kontaktiliiman uuteen merkkiin, koska käyttämääni merkkiä (Tixo kontaktiliima) ei ollut kaupoissa tarjolla ja uusi kontaktiliima (Bostik Contact A3) käyttäytyikin ihan hullusti. Se levisi kuin purkka ja sotki kauniin turkoosilla huovalla käsin verhoilemani tallukkaan pohjan sivut ihan järkyttävän näköisiksi. Pari ärräpäätä luiskahti suusta kun pohdin terassillamme mitä näille on enää edes tehtävissä....


No, onneksi keksin ratkaisun yön yli nukuttuani. Minulla oli varastossa Kiillon maitoliimaa ja turkoosia huopaakin oli vielä jäljellä. Pistetään peittoon kaikki suttuiset kohdat....Leikkasin huovasta suikaleen ja lisää pisaroita. Tein paikkahuovan kiinnityksen perinnetekniikalla eli säänkestävällä maitoliimalla liimaten. Maitoliima on kyllä uskomattoman ihanaa ainetta, vaikka haiseekin ihan kissanpissalta.


Ja tsadaa... aika kivat tuli. No onpahan nyt tälläinenkin pohjustusvaihtoehto kokeiltu ja hyvät näytteet tehty, jos vaikka saisin joskus mennä tallukaskurssia pitämään. Onneksi epäonnistumisen sai tässäkin käännettyä voitoksi.

Mukavaa uutta vuotta teille kaikille ja toivon sydämestäni, että tekin osaatte kääntää tappionhetket tänä vuonna 2018 voitokkaiksi!

Halit!

7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joo ihan kivat tuli vaikka epätoivo meinasi välillä vallata. Mutta nyt sotkut ovat muuttuneet hauskaksi designiksi.

   Poista
  2. Kiitos! Epätoivon hetki kääntyi uuden designin voitoksi.

   Poista
 2. Hyvää alkanutta uutta vuotta! Taas upeat tallukkaat esittelyssä. Taitavana tekijänä olet onneksi osannut pelastaa monivaiheisen työn liimavahingolta. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa alkavaa vuotta myös sinulle, Irmeli! Ja nyt saatiin Suomeenkin tallukaskelit!

   Poista
 3. Hienot tuli, vaikka oli epäonnea matkalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain! Nyt on kelitkin kohdillaan talukkaille! Toivottavasti lopputalvikin olisi tälläistä pikkupakkasta ja valkoista hankea. Mukavaa uutta vuotta sinulle!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!