keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Askartelua lasten kanssa metsäretkien aarteista


Tässä postauksessa pääsette tutustumaan tämän syksyn taideprojekteihimme, jotka on työstetty useampana taidetiistaina ja metsäretkiperjantaina elo-syyskuussa. Tämän syksyn taideprojektit olemme työstäneet yhdessä naapurissamme asustavan kunnallisen perhepäivähoitajan ja hänen ryhmänsä kanssa. Minun ryhmäni lapset ovat iältään 2-4 v ja hänen 2-5v.

Taideprojekteihimme on kuulut metsän ihmeiden "kuvaamista", metsässä oleilua ja eriaistein metsän aistimista, erilaisten kasvien siemeniin tutustumista sekä metsäjoogaa.

Ensimmäisenä projektina työstimme tammenterhosieniä. Sienen hatut valmistimme tammenterhon hatuista, joita lapset keräävät päivittäin taskunsa täyteen ulkoillessamme. Ensin maalasimme hatut valkoisella peitevärillä ja peitevärin kuivumisen jälkeen vahva pigmenttisillä vesiväreillä. Lopuksi minä vielä lakkasin hatut VerniDas -lakalla, jota ostin Vesiväritehtaalta A.Wennstöm oy:ltä Artjärveltä. Lakka tekee väreistä kirkkaammat ja antaa väreille hyvän keston. Sienet liimasin lasten osoittamiin kohtiin puunoksaan kuumaliimalla.Toisella kerralla huovutimme tammenterhokoruja ja pieniä toukkia, joita näkyy edellisissä kuvissa. Lapset innoistuvat huovutuksesta todella paljon, joten satumaisia tammenterhojakin syntyi kuin tammessa ikään.
 


Seuraavan tiistaina maalattiin piha-asvaltilla kerniliinan päällä pieniä pikkumetsiä leikkialustoiksi paksulle pahville. Leikkialustoille askartelimme metsästä löydetyistä aarteista erilaisia siemenhahmoja, siemenkeijuja, äitejä, isiä, lapsia, vauvoja sekä nuotioita, laitureita, kaloja, kiipeilypaikkoja, polkuja...

Erikeeper-liimaukset lapset tekivät itse, kuumaliima liimaukset minä lasten ohjeiden mukaan.
Eilen työstimme puut leikkimetsiin vessapaperirulla-pahvimaalaustyönä. Puun pintaan lapset liimasivat vielä oikeaa metsästä löytynyttä männyn kaarnaa.Ja voi sentään, kuinka hienoja näistä tuli!!!!!! Lapset olivat uusista leikkikaluistaan aivan innoissaan. Ja voi sitä silmien loistetta kun niitä kannettiin koteihin omille perheille esiteltäviksi.
Ja tässä vielä kuvagalleriaa lapsiryhmäni upeista siemenkeijujen metsistä :)

Voi kuinka minä olenkaan ylpeä pikkuaskartelija-ystävistäni ja kuinka nautinkaan tästä työstä missä jokainen päivä tuo tullessaan monta iloa, ihmettä ja onnenhetkeä <3. Leppoisia syyspäiviä teille ihan jokaiselle! Ja tervetuloa seuraamaan perhepäivähoitoryhmäni puuhia instagramiin #perhepäivähoitoneulanhaltija -sivuille tai @neulanhaltija -sivuille !
2 kommenttia:

  1. Metsä on ehtymätön aarreaitta mitä tulee materiaalin keruuseen. Aivan ihania töitä, ihastuin tuohon tammenterho vauvaan keijuäidin kanssa! Muita satuhahmoja unohtamatta. Muistakaa panna talteen käpyjä ja tammenterhoja joulukranssejakin varten, kun lumi jo peittää maan. Mitähän nättiä syntyy pujontakehikolla! Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, metsä on ehtymätön aarreaitta ja mielen lepopaikka! Itsekin hoksasin, että nyt kannattaa kerätä aarteita talviaskarteluihinkin ja työhuoneella onkin jo kuivatukseen käpyjä, tammenterhoja, kiviä, havunneulasia ja oksanpätkiä. Ja vielä ehtii kerätä vaikka mitä.

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!