tiistai 26. maaliskuuta 2019

Kasvipohjaiset ekologiset vesivärit ja tikkunukketeatteria


(Postaus sisältää blogiyhteistyötä helsinkiläisen lelukauppa Tingelingin kanssa.)

Saimme perhepäivähoitoryhmäni kanssa mitä ihastuttavimman lelu- ja askartelutarvikelähetyksen yhdestä Suomen suloisimmasta ja herkullisimmasta lelukaupasta Tingelingistä Helsingistä. Availen tätä pakettia lapsille ja tänne blogiin pikkuhiljaa pitkin kevättä. Useat tämän kevään kädentaitoprojektimme työstyvätkin tämän monipuolisen paketin sisältämien yllätysten ympärille.

Tässä postauksessa esittelen Ökönorm nawaron luonnonmateriaaleista valmistetut vesivärit, joilla maalatut värisävyt ovat kertakaikkisen hurmaavat.Ökönorm nawaron vesivärit on valmistettu raakaväreinä kasveista. Siinäpä olikin meillä lasten kanssa ihmettelemistä, sillä kaikilla meillä oli muistikuvia siitä kuinka kesäisin jotkut luonnonkasvit todentotta värjäävät ihoa ja jopa vaatteita. Ja tämänhän tietää myös jokainen vauvalle kasvis- ja hedelmäsoseita syöttänyt tai mustikkametsässä liikkunut ;)


Vesivärien pakkauskin oli kaikessa yksinkertaisuudessaan ja klassisuudessaan minun muotoilijan silmiäni hivelevä.


Vesivärientestaus sopi hyvin myös meidän kuvisteemaamme, joka oli lasten toiveesta tikkunukketeatterin valmistaminen.  Tikkunukketeatterimme tapahtumapaikaksi päätimme luoda sateenkaarimaan. Jotta muistaisimme sateenkaaren värit oikein, googletimme netistä vesivärimaalattujen sateenkaarten kuvia.


Ja niin lapset itse, Ipadin ruudulla olevaa kuvaa seuraten, maalasivat omat saatenkaarimaansa. Värit levittyivät upeasti ja lasten vesiväri maalaamiseen keskittyminen oli sanoin kuvaamattoman koskettavaa. Kaikkialla oli hiiren hiljaista ja  työtä tehtiin hartaasti mihinkään kiirehtimättä.


 Tikkunuket teattereihinsa lapset piirsivät ja värittivät puuvärein.Työt kuivuivat ulkoilun aikana ja ulkoa palatessamme lapset rakensivat teatterinsa kolmesta palasta saranoin kootun vanerilevyn päälle.Teattereissa yhtenä kankaana oli Tingeligistä saatu sateenkaaren värinen silkkihuivi, joka on itseasiassa ollut mukana paketin avaamisen jälkeen ihan jokaikisessä lasten leikissä. Käsittämättömän monikäyttöinen, mielikuvitusta kutkuttava silkkikangaspala :). Muut kankaat ovat olleet mieheni ja minun ensimmäisen yhteisen kodin makuuhuoneen ikkunaverhoja <3


Ja niin jokainen lapsi esitti, soittorasian soidessa taustalla, oman pienen tikkunukkejen sateenkaaritanssiesityksen toisilleen. Esitykset videoimme kännykäälläni.


Jokaiseen esitykseen vaihdettiin oma itsemaalattu sateenkaaritausta ja itse piirretty tikkunukke. Ja jokaisen esitykset koreografiat olivat täysin erilaiset.


Olen jälleen kerran häkeltynyt siitä kuinka taitavia n.4-5-vuotiaat lapset ovat ja kuinka nämä blogiyhteistyöt rikastuttavat ihanasti niin hoitopäivämme kuin omia Neulanhaltijan työhuoneen käsityö- ja muotoiluprojektejani. Olen niin kiitollinen jokaiselle yhteistyökumppanilleni!


Ja koska lapset ovat luovuudessaan vertaansa vailla, syntyi tikkunukketeatterin jäkeen yks kaks koko olohuoneemme kokoinen sateenkaarimaa heille ihan itselleen :) Voi tätä leikin ja luovuuden riemua!

Olen niin onnellinen tästä työstäni yksityisenä perhepäivähoitajana! Ihan paras työ tällähetkellä! tervetuloa seuraamaan hoitopäiviämme myös istagramiin #perhepäivähoitoneulanhaltija @neulanhaltija

Ja loppuhuomio lahtelaisille ja hollolalaisille perheille! Hoitoryhmässäni on vapautunut viikko sitten yksi hoitopaikka, jonka mielelläni täyttäisin mahdollisimman pikaisesti 2.5-5-vuotiaalla leikki-ikäisellä lapsella.

4 kommenttia:

 1. Kauniit värit noissa vesiväreissä, pehmeät. Erilaiset nukketeatterit ovat mieluisia, miten mukavaa seurata pientenkin lasten keskittymistä työhön, siitä on suurta apua myöhemmissäkin elämän vaiheissa. Iloista kevättä .Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irmeli <3. Näissä luonnon raakavärivesiväreissä on todellakin ihanan keväisen hempeät sävyt. Ja totta on että rauhallisesta työskentelystä ja keskittymistaidoista on lapselle apua elämäntielle. Mukavaa kevättä sinullekin!

   Poista
 2. Ihanalta kuulostaa ja näyttää! Meillä on esitetty nukketetteria pehmoleluilla ja käsinukeilla. Ehkä ryhmäni voisi innostua askartelemaan tikkuhahmot. Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentistasi, Minna! Nukketeatterit on kyllä kivoja. Tikkunukketeatteriin kivan lisän saa noillahaaraniittiraajoilla, jolloin ukkelia voi tanssittaa ja kävelyttää.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!