keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Magneettinen saumaohjain ja pyyheturbaani


Ollaan taas touhuttu vaikka mitä mukavaa perhepäivähoitolasteni kanssa: askarreltu, huovutettu, ommeltu, satuiltu, leikitty ja retkeilty.  Paljon on siis postattavaa, kunhan vain maltan istua koneella ja kirjoittaa. Instagramin @neulanhaltija -sivuilla projekteistamme ja touhuistamme sensijaan löytyy kuvia päivittäin, sillä yksi kuva tai video on helpompi postata instagramiin kuin kokonainen kuvasarja teksteineen blogiin. Tervetuloa siis sinne seuraamaan ihan tavallista arkeamme!

Tässä postauksessa esittelen teille eilen hoitolapsen toiveesta työstetyt puuvillafroteiset linnunsilmäpistoin koristellut hiuspyyheturbaanit ja Husqvarna Viking Suomelta saamani magneettisen saumaohjaimen.
Tämä blogiyhteistyönä saamani magneettinen saumaohjain osoittautuikin hyväksi lasten ompelua helpottavaksi ompelun lisävarusteeksi.


Ohjain napsahtaa ompelukoneen metallisosiin tiukasti kiinni ja sen avulla ommellinja pysyy lapsellakin tasaisena, eikä ommel lähde kulkemaan minne tahansa.


Ompeleena käytin huolittelevaa hyötyommelta, sillä frotee on aika nukkaavaa materiaalia. Tämä ommel on myös hyvin verkkaista ommella, joten lapsi pysyy hyvin ommelvauhdin tahdissa.


Koska eilen hoidossa oli poikkeuksellisesti vain kaksi lasta, ehdimme hyvin keskittyä myös silmä-käsimotoriikkaan linnunsilmäpistoja tehden.


Napin lasten turbaanipyyhkeisiin ompelin itse, sillä lapsilla alkoi jo niin vauhdikkaat hotellileikit, että en raaskinut heitä enää pyytää napinompeluun. Ehtiihän tuon napinompelun oppia myöhemmissäkin projekteissa.
Ja niin lapset saivat kylpylähotellileikkeihinsä myös hiustensa päälle upeat turbaanit. Olipa kiva ja sukkela projekti, jossa lapsi sai haaveilemansa oman hiusturbaanipyyhkeen.

Materiaalit pyyhkeesiin tarjosi yhden hoitolapseni äiti. Kiitos Riikka!

HUOM! Suloisessa hoitoryhmässäni on ollut maanantaista 18.3 alkaen yksi hoitopaikka vapaana. Ryhmäämme etsimme 2 - 5 vuotiasta lasta Lahdesta tai Lahden ympäristökunnista. Hoitoaika arkisin klo 7.30-16.30.  Yhteydenotot: Neulanhaltija@gmail.com

2 kommenttia:

  1. Onpa hienot hiusturbaanipyyhkeet! Jännä tuo mangeettinen saumanohjain, hyvä apuväline.

    VastaaPoista
  2. Kiitos tilkkureppu! Hoitolasteni kotiväkikin oli oikein tyytyväisiä lastensa turbaaneihin.

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!