torstai 28. marraskuuta 2019

Konekirjotut heijastimet lasten piirroksista


Marras- ja joulukuu ovat heijastimien käytölle ehdottomia kuukausia. Ulkona on iltaisin niin säkkipimeää, että ilman heijastinta kulkijat ovat todellisessa vaarassa.

Hoitolasteni kanssa käytämme iltapäivisin ulkoillessamme otsavaloja ja turvaliivejä, mutta hoitopaikan  ulkopuolista elämää varten olemme työstäneet monenlaisia  heijastimia. Tässä postauksessa esittelen teille lasten omista piirroksista konekirjonnalla valmistetut heijastimet.

Postaus sisältää blogiyhteistyötä Husqvarna Viking Suomen kanssa.


Tätä postausta varten sain Husqvarna Viking Suomelta käyttööni metallisen 180 x 130 mm kirjontakehyksen.


Metallinen kehys oli minulle aivan uusi tuttavuus, mutta nyt voin kyllä sanoa, että rakastuin siihen ensi kokeilemalla. Enkä kyllä aio kovin nopeasti tätä maahantuojalle palauttaa. Ähäkutti! 


Metallikehyksen idea pohjautuu magneetteihin, jolla kirjottava materiaali saadaan todella tiukasti kiinni metallikehykseen ilman, että kirjottavaa materiaalia täytyy pingottaa kahden kirjontakehyksen väliin (kuten muissa omissa kirjontakehyksissäni). Tämä säästää esimerkiksi arkoja materiaaleja kulumiselta / painautumilta  ja mahdollistaa kirjomisen "hankaliinkin" tuotteisiin, kuten pakkauksen kuvassa, farkun vyötärökaitaleeseen. Kertakaikkisen mahtava keksintö!!!!! 


Koska hoitoryhmäni lapset nauttivat piirtämisestä ja heidän piirroksensa ovat niin lystikkään suloisia, halusin tarjota heille mahdollisuuden ikuistaa oma piirros elämää suojelevaan kirjottuun huopaheijastimeen.


Eikö ole ihan älyttömän ihania piirroksia? Hoitaja täällä senkun huokailee päivät pitkät lasten taitoja.Sur, rur...Kuvasin kameralla lasten itse valitsemat piirrokset ja siirsin ne kuvatiedostoksi läppärilleni. Läppärillä käsittelin kuvat PREMIER +2 Embroidery -ohjelmalla.

Koska en ole saanut vieläkään hankittua piirtopöytää, siirsin jokaisen kuvatiedoston PREMIER +2  Sketch -ohjelmaan (Load Picture for a New Embroidery), jossa valitsin kirjottavan kuvan koon sekä metallikehyksen koon ja  jäljensin jokaisen piirroksen läppärin hiirtä apuna käyttäen PREMIER +2 Sketch - ohjelmassa.Piirtäessäni hiirellä lapsen piirtämiä viivoja pitkin muodostui kuvaan valitsemallani tikeillä tehdyt kirjontaommelpistot.Digitoivaa aluetta pystyy ohjelmassa helposti suurentamaan ja pienentämään, jotta kaikki yksityiskohdat on helpompi piirtää halutuiksi kirjontapistoiksi.


Lopuksi kirjontakuviot tallennettiin Export -toiminnolla tietokoneelle ja sieltä Copy-paste -toiminnolla muistitikulle. Tämä piirrosten digitointi kirjontakuvioiksi voi vaikuttaa ehkä vaikeaselkoiselta, mutta on itseasiassa aika helppo homma jopa tälläisellekin tietokonetumpelolle kuin minulle 


Ja sitten päästiin kirjomaan. Huopa- ja heijastinkangas laitettiin napakasti kehykseen. (Tässä kuvassa joku pikkukäsi on kyllä heilauttanaut näköjään yhtä magneettia vähän heikun keikun, eikä innokas kuvaaja ole kuvaa ottaessa sitä huomannut, hups!)


Voi sitä iloa, kun oma piirros kurkkasi hoitopaikan Husqvarna Viking Topaz 50 -kirjontakoneesta.


Vielä terävän ja uuden ompeluneulan vaihto ja niin lapset pääsivät konekirjontahommiin.


On se vaan jännä kone!Kun jokainen lapsi oli kirjonut omat heijastinkuviot, minä leikkasin (heijastinmateriaalia säästääkseni) applikaatiosaksilla heijastimet.


Lenkkeiksi heijastimiin pääsivät vanhoista vaatteista irti otetut lenkit ja koukut.


Mä en kestä kuinka ihania nämä ovat!!!


 Sssssss, ssssssss!


 Brummm, Brummm....


Brymmmm, Brymmmm...

Valoa teidän jokaisen joulun aikaan ja muistakaa näkyä pimeässä!
2 kommenttia:

  1. Ihanat Satu. Mä ostan jossain vaiheessa mun koneeseen tuon ohjelman mut ihan hiukka maksaa. Siihen on koulutuskin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maikkili! Joo, tällä koneella ja PREMIUM +2 ohjelmalla saa kyllä tehtyä upeita juttuja. Mä tykkään erityisesti näistä lasten piirrosten kirjomisista. Keväällä tehtiin hoitoporukan kanssa huopalaukut äitienpäivälahjoiksi joihin kirjottiin lasten piirtämät omakuvat.

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!