tiistai 30. elokuuta 2011

Tilkkutöitä ja pehmoja


Koska viikonloppuinen metsäretki Maileg -pupujen ja hiirulaisten kanssa oli niin mukava, halusivat muutkin Neulanhaltijan kotona asustavat pehmot lähteä retkeilemään. Tässä hirsimökkitekniikalla valmistetun "Hempeät sydämet" -tilkkupeiton päällä nököttää "Naksu" -kani. Tilkkutäkin neulanhaltija on ostanut kirppikseltä eurolla. Täkki on puuvillatilkuista teollisesti valmistettu varmaankin jossain kaukomailla. Täkissä oli ostohetkellä rispaantumia siellä täällä, koska saumat olivat liian kapeiden saumanvarojen takia liestyneet. Neulanhaltija kuitenkin arvosti kenties pientenkätten valmistamaa peitettä niin paljon, että korjasi peitteen applikoimalla siksak-ompeleella sydämiä jokaisen rispaantuneen kohdan päälle. Nyt peitto on kuin uusi.


"Naksu"-kanin ja sen kymmenkunta sisarusta Neulanhaltija suunnitteli ja ompeli joskus 1990-luvulla. "Naksu" -kanin sisarukset neulanhaltija möi Oulun Rotuaarilla pääsiäismyyjäisissä, tienaten samalla opiskelurahoja itselleen. Missähän sisarukset lienee tänä päivänä?Lähikuvia applikaatioista...


Myös kolme pientä Tilda -lammasta hinkuivat viimeisille kesänurmille. Tässä lampaat lepäilevät neliöistä valmistetun tilkkupeiton päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!