tiistai 14. toukokuuta 2013

Seikkailusynttärit luonnonhelmassa


Tänään meillä juhlittiin Pesäkallion jylhissä maisemissa poikamme 9 v-synttäreitä kymmenen pojan kera. Nyt retkeilijöiden rinkat on purettu ja lapset nukkumassa. Huoh, olipa mukava aktiivinen päivä taas!

 Tässä hieman kuvakollaasia juhlaretkestämme, jota sääkin suosi mitä parhaiten.
Ensimmäinen tehtävä oli tarkkailla metsän ihmeitä ja poimia sieltä parityönä mukaansa muutamia "perusmetsäjuttuja".


Lasten samoillessa me laitoimme mieheni kanssa evästä esille. Eväsliinaksi valikoitui hirsimökkitekniikalla työstämäni tilkkutäkki ja maastomerkiksi toinen tilkkupeitto, jonka olen työstänyt lastemme vanhoista maripaidoista.

Ihana isäni oli työstänyt kaikille juhlijoille omat ritsat keräämiimme oksanhaaroihin. Olin itseasiassa ajatellut ne tehdä lasten kanssa, mutta kun isäni näki ideani käyttää ritsassa vyötärökuminauhaa, hän pysäytti ideani alkuunsa. Nyt niissä sitten komeilee pyöränsisäkumilenkit ja aito nahkapidike. Tässä mieheni kertoo lapsille metsässä piiloilevista metsäkanalinnuista, joita nyt pitäsi lähteä kävyillä ja ritsalla metsästämään.Ja ei kuin tuumasta toimeen. Herkkupöytään pääsi nimittäin vasta saaliin kera ; ).Tyylejä oli yhtä monia kuin metsästäjiäkin. Riistana toimi isäni metsästystarvikkeista lainatut houkutuslinnut.
 Ja sitten syömään!

Herkuttelusta saadun lisäenergian turvin alkoikin sitten aikamoinen älämölöö teemalla inkkarit ja valkonaamat. Miten kymmenestä pojasta voikin lähteä sellainen meteli? Huh, huh!!!
Kotimatkalla herkuteltiin vielä luonnon omilla antimilla ja ....


 ... eräs päätti käydä joessa kahlaamassakin ; )

Olipa hauskaa! Liikkukaa metsissä lastenne kanssa, he todella nauttivat siitä!!!! Minä oikaisen nyt miehen viereen sohvalle ja nautin muistoissani lasten tämänpäiväisestä riemusta.

Kiitos kaikille mukana olleille! Olette ihania!


12 kommenttia:

 1. hei ihan mahtavat teema pippalot ollu teillä ja ah miten helposti meidänkin pihalla toteutettavissa. kiitoksia vaan inspiskuvista oikein kovasti.

  VastaaPoista
 2. Vitsi mitkä synttärit! Voi kun meilläkin menisi läpi tuommoset Pojan kohdalla! Helpottaisi hieman juhlien järjestämistä! Sinulla noita ideoita riittää!:>

  VastaaPoista
 3. Olipas mukavat ikimuistoiset synttärit!

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtava synttäri-idea kaiken kaupallisen synttäritarjonnan keskellä. Hienoa, että joku osaa katsoa maailmaa lasten silmin. Olen aivan varma, että juhlillanne oli kivaa! Normaali elämä ja lunnontarjoamat elämykset ovat monella nykylapsella ihan hukassa. Rahalla ei saa onnea, läsnäololla ja perusarjella saa.

  T:ope

  VastaaPoista
 5. Ihan mahtavat synttärit ja kaikki niin loppuun asti mietitty: ritsat, synttäripaikka, saaliin ampuminen ja ruokailu ja sitten vapaata leikkiä! Varmasti uni tuli illalla:) -Heidi

  VastaaPoista
 6. Aivan upeat juhlat oletkin järjestänyt! Noista voisi moni ottaa oppia. Omat lapset ovat jo aikuisia joten meille se ei taida sopia vai miksi ei:)

  VastaaPoista
 7. Olipahan varsinainen synttäriretki lunnon helmassa, tuli kyyneleet poskille kun muisteli omia nuoruusaikoja suuressa perheessä ja aina oli seikkailijoita,jotka nyt puhkesi "kukkaan", näin sitä pitää nuoria kasvattaa ja antaa monimuotoiseen rikauteen lisää mielikuvituksen tuomia "tuliaisia". Ihana retki kaikkine kokemuksineen varmasti näille 9-vuotiaille vesseleille.
  T. Itsekin nämä yli 50 v. sitten kokenut.

  VastaaPoista
 8. Hieno synttäri-idea ja kivat tilkkutäkit myös.

  VastaaPoista
 9. Onnea vielä A! Kivannäköiset synttärit! Uskon, että ääntä on lähtenyt :) Tuo metsäretki-idea toimisi ainakin soveltaen myös aikuisten juhlissa.

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille kommentoijille! Luoto-synttärit olivat todellakin mukavat ja silmin nähden näki, että lapset nauttivat. Olinkin juoda kahvini väärään kurkkuun, kun keskiviikkona luin Kirkonseutu 10/2013 -lehteä, jossa kerrottiin Partiotoiminnasta. Jutun otsikko oli "Nykypartio suunnistaa pois metsästä". Kyllä siinä itku meinasi tulla. Tähänkö on todella tultu?!!!! Jutussa kerrotiin mm. että nykypartio painottaa retkeily-, erä ja luonnossaliikkumistaitojen sijasta kierrätystä, julkista liikennettä, kunnallishallintoa ja elokuvia. Suurin kynnys luontokokemusten vähentämiselle oli tullut vanhempien suunnalta. Vanhemmat eivät hyväksy lastensa esim majoittuvan muuten kuin hotellitasoisesti. Ulkovessa on monelle kauhistus. Hui!

  VastaaPoista
 11. Luonto on siitäkin ihmeellinen elementti, että siellä tuntuu häviävän käsite "parhaasta kaverista". Sen sijaan isolla porukalla rakennellaan majoja, kannetaan isoja oksankarahkoita paikasta toiseen jne. :) Jotkut tavallisissa ryhmätilanteissa ujot rohkaistuvat metsässä mukaan leikkeihin.
  Partiossa törmäsin mainitsemaasi asiaan juuri viikko sitten. Pidin retkeä 5-6-luokkalaisille ja sanoin että nukumme teltoissa. Varmistelin vanhemmilta onko retkeä koskeva viesti varmasti tavoittanut ja eräs äiti vastasi ettei TODELLAKAAN päästä lastaan telttaan nukkumaan. Jätin mainitsematta, että samainen ryhmä oli helmikuussa yöpynyt lumikuopassa pressujen alla. ;) Itsensä haastamista ja yhdessä tekemistä voi tehdä niin kovin monin eri tavoin. Näillä ajatuksilla partiolais-tarhantäti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että myös metsässä liikutaan yhä partionkin merkeissä!!!!! Ulkona tosiaan ihmiset ovat vapaantuneempia uusiin tuttavuuksiin. Riitojakin tulee pihalla ja metsissä lapsilla olemattoman vähän. Ulkosalla on niin hyvä hegittää ja kaikille riittää omaa tilaa tarvittaessa : ).

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!