perjantai 4. heinäkuuta 2014

60-luvun tuolin uusi elämä


Tässä postauksessa esittelen anoppini vanhan tuolin, jonka entisöin mökillä sadekuurojen välissä. Olemme tehneet kotona tilamuutoksia ja rakensimme sermin avulla pienen konttoritilan olohuoneeseen. Uusi (vanha) tuoli istui sermin ja tiikkilipastomme eteen kuin se olisi siihen luotu.
Ryhdikäs 60-luvun tuoli oli ollut vuosikymmenet hieman heikossa kunnossa pihavaraston perällä. Tänä kesänä se puhutteli minua korjaamaan itsensä kuntoon. Ja minuahan ei tarvinnut kauaa houkutella : ).


Purin tuolin vanhat päälliset pois ihaillen samalla suomalaisen järvimaiseman kauneutta.


Laiska äiti käyttää myös aina lapsityövoimaa kun mahdollista....Verhoilukankaan ostin Iskun tehtaanmyymälästä Lahdesta. Samalla kankaalla päällystin myös konttorin sermin. Kangas maksoi ruhtinaaliset 5 € metri. Tuoliin kangasta kului 1 m.
Mieheni käsitteli tuolinjalat varastosta löytyneellä värittömällä Osmolla.

Muutamia niittejä ja ompeleita kehiin...

Ja niin meillä oli uusi komea tuoli kotonamme.

Mukavaa heinäkuuta kaikille! Me olemme kierrelleet viimepäivät linnoja Suomessa ja lähinaapurimaissa. Laitan tänne linnakierroskuvia kunhan maltan taas istua koneelle.

8 kommenttia:

 1. Ihana tuoli. Minäkin päällystin noin vuosi (muistaakseni) sitten saman tyylisen nojatuolin (varmaan samalta vuosikymmeneltä)... Kyllä silloin tehtiin kestäviä huonekaluja: uusi kangas vaan päälle ja eikun istumaan! Kyllä sitä on sitten mukava katsellakin, kun sen on itse päällystänyt =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, On nämä vanhat mööpelit ihan eri laatua kuin nykypäivän huonekalut. Tässäkin kaikki osat olivat loistokunnossa kunnossa vain kangas oli rispaantunut ja puuosat hieman kuluneet. Tuoli on mahdottoman hyvä ja ryhdikäs istua ja näyttää niin ihanan ajattomalta : ).

   Poista
 2. Hieno! Kiinnostaisi nähdä kuvia uudesta konttoristakin! T.Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitanpa siis konttorikuviakin tulemaan. Olemme innostuneet muutoinkin sisustamaan. Kaikki kotimme ongelmakohdat ovat saaneet uutta ilmettä viime päivien aikana. Voi, kuinka nautinkaan tästä uudesta kotimme lookista!

   Poista
 3. Onpa hieno uusi elämä tuolilla. Tosi onnistunut ja kaunis lopputulos. Tuo puuha on niin kivaa, olen minäkin kokeillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, enstistäminen on kivaa, siinä kun saa käyttää sopivasti sekä teknistä, että tekstiilillistä ongelmanratkaisua.

   Poista
 4. Kaunis, ajaton tuoli. Entisöinti on kunnon ekoteko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, entisöinti on fiksua. Taas säästyi sekä luonto että kukkaro : ).

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!