lauantai 26. heinäkuuta 2014

Raitaa -tilkkutyö edistyy


Kaffe Fassetin kankaista valmistamani Raitaa -tilkkutyö on edennyt tän kesänä mökkeilyjemme aikana verkkaisesti. Ranteeni jännetuppitulehdus laittoi ompelulle pisteen joksikin aikaa. (Marjojen keruuseen rannevika ei ole vaikuttanut, sitä kun ei voi lykätä tuonemmaksi...)


Laitan tämän tilkkutyöpostauksen tänne tänään muistuttaakseni teitä Tilkkuvirroista, jotka ovat ponkaiseet muutama päivä sitten Virroilla käyntiin. Meilläkin olisi tarkoitus käväistä katsomassa näyttelyt tässä jokupäivä.Tarkoitukseni on laittaa pikkuriikkisiäkin tilkkuja myöten kaikki työhuoneeni Fassetin tilkut tähän täkkiin, joten olen ommellut pikkutilkkusälästä raitoja niin työn oikealla kuin nurjallekin puolelle. Ompelukoneina ovat toimineet äidin vanha Singer ja anopin vanha Husqvarna. Työn tikkauksen teen sitten syksyn pimeinä sadepäivinä omalla koneella omalla työhuoneellani.Ompelen mökeillä aina pihalla. Samalla lapset piirtelevät, askartelevat, lukevat kirjojaan tai uiskentelevat valvovan silmäni alla.

Tämä on minun kesääni parhaimmillaan... Tämän Raitaa -tilkkutyöni väliin laitoin ensimmäistä kertaa puuvillavanun oloista polyestervanua. Todella kevyttä, mutta tukevaa. Ostin sitä Wexleriltä Lahdesta, joka harmikseni on lopettamassa toimintaansa. Harsin työn kauttaaltaan kolmikerroksiseksi. Tikkaan työn kahdessa osassa, tikkausta helpottaakseni.


Raitaa -täkki harsittuna kahdessa osassa päällispuoleltaan.

 Ja sama homma täkin takapuolelta.


Herkullista heinäkuun loppua kaikille!6 kommenttia:

 1. Niin ihanan näköistä kesää siellä
  ja upea peitto tuloillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Itseänikin yllättää kuinka säilytin näitä kankaita vuositolkulla saamata kipinä työstää niistä tilkkutäkkiä. Tämä peitto sopii syksyisiin kynttilänvaloiltoihin ihastutavasti : )

   Poista
 2. Hyvältä näyttää:) Siis maisema ja valmistuva työsi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on näitä "sielu lepää" -kuvia, joita on kiva paukkupakkasilla ja työkiireissä katsella.

   Poista
 3. Hieno tilkkupeitto tulossa! Siistit harsinnat, melkein ei tarvitsisi tikata enää..! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Tämä harsiminen on tilkkutöidenteossa minusta kaikista parasta. Teen sen aina siististi ja huolella. Tikkaus on näin toimien sitten joskus helppoa ja huoletonta. Olen tikannut muutamia peittojamme käsinkin, mutta nykyään en enää jaksa sitoutua yhteen työhön niin kauaksi aikaa.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!