tiistai 4. joulukuuta 2018

Pitsikruunuja ja siniristilippuja itsenäisyyspäiväjuhliin


Meillä on taas askarreltu tuleva itsenäisyyspäivä mielessä.

Aamupiirissä olemme Vilja-hiiren kanssa pohtineet jouluun liittyviä asioita ja puuhailleet joulupuuhia niin leivontapäivinä kuin askartelupäivinäkin. Eilen leivoimme joulupipareina Suomen kartan mallisia pikkuleipiä ja tänään teimme ylihuomiselle suomenliput ja lauloimme Suomi-aiheisia lauluja. Olemme lukeneet myös joulukirjoja päiväleposatuina jo tovin ja hoitopaikka koristautuu joka päivä vähän enemmän jouluasuun.

Suomen liput ompelin lakanakankaasta vuoritetuiksi, jotta lippu heiluu tukevasti tangossa. Siniristin painantaan tein lapsille sablonan.Värinä käytimme Serivärin kangasväriä.Lipputangon varret sain lahjoituksena naapurin perhepäivähoitajalta, jonka kanssa tämän Suomi-projektin teimmekin yhdessä. (Kiitos ihana Saara T!)

Lipputangon alusta sain lahjoituksena Kirsi Maritta - perhepäivähoitajalta Säkylästä asti. (Kiitos ihana Kirsi Maritta!)

Molemmilla nämä tarvikkeet olivat pyörineet turhan panttina varastossa ja sitten kuin taivaan lahjana molemmat tarjosivat näitä minulle samana päivänä ja minä olin kuin puulla päähän lyöty kuinka asiat aina vain solahtavat hienosti paikoilleen ja projektimme saa siivet alleen.

Puuvillakankaan lippuihin sain myös lahjoituksena ex -perhepäivähoitaja Johannalta hänen siivotessa varastojaan. (Kiitos ihana Johanna V!)


Ja niin lapset kielikeskellä suuta painoivat omat lippunsa ja minä omani. Minun lippuni pääsi nyt koristamaan aamupiiriemme pihapiiriä ja tottakai itsenäisyyspäivänä juhlapöytäämme myös!


Ja koska minun hoitolapsistani suurin osa rakastaa prinsessaleikkejä ja prinsessa tarinoita, päätimme , että Suomessa voi olla tasavallasta huolimatta myös prinsessoja. 

Sain upean pitsilahjoituksen (Kiitos, ihana Annu!), joista poimimme kaunista leveää pitsinauhaa prinsessojen kruunuja varten. 


Kruunut tärkkäsimme edellisestä blogipostausprojektistani ylijääneellä veteenliukenevalla tukimateriaalilla salsa-purkkien päälle.


Ja näin hienoja niistä tuli!

Mukavaa itsenäisyyspäivää teille kaikille ja kiitokset kaikille askartelumateriaaleja lahjoittaneille!


2 kommenttia:

  1. Pikkutontut ovat todella ahkeria. Mitä kaikkea ehdittekään laittaa ennen kuin joulu on todella ovella. Nuo pitsikruunut ovat ihastuttavia. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irmeli, joka päivälle riittää jokin pieni jouluaskare :)

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!