lauantai 8. joulukuuta 2018

Taskumekko Marimekon tilkuista tyttärelleTyttäreni ei ole lainkaan perinteinen rimpsuista, pitseistä ja pastelliväreistä tykkäävä tyttölapsi. Hän tykkää enemmän vaatteista, joissa on jujua ja kiva touhuta ilman pelkoa repeytymisestä tai suttaantumisesta. 

Yksi hänen lempparimekkonsa on ollutkin minun hänelle esikoulukuvaan ompelema musta jämäkangas-taskumekko, jossa on jujua ja jonka voi vetäistä trikoovaatteiden tai farkkujenkin päälle. Nyt kahden käyttövuoden aikana mekko oli kuitenkin haljuuntunut väreiltään lukuisissa pesuissa ja jäänyt kooltaankin vähän liian pieneksi.Johanna- kaverini tyhjätessä kangasvarastojaan, kotiini kantautui oikein oivia essumekkokankaita uuteen essumekkoon (ja aika paljon muuhunkin!). Kiitos Johanna!!!!!


Ja niin vanha mekko pääsi kaavaksi ja uusi leikattiin hieman entistä leveämmäksi ja 10 cm pidemmäksi.Wili- pupu oli ompeluprosessista taas hyvin innoissaan, jopa liiankin innoissaan... Luuli varmaan, että ompelen hänelle jotain uutta tyynyä tai tilkkutäkkiä.


Ja tälläinen mekko siitä sitten syntyi. Nopeasti, vaivattomasti ja ihan ilmaiseksi. Mekko pääsee tänään ensimmäiselle ulkoilutukselle tyttären päällä, kun kohta riennämme Lahden kaupungin teatteriin katsomaan Tuhkimo -näytelmää.


 Tänään saimme myös iloksemme taas pienen lumivaipan tänne Lahden seudullekin.


Iloista joulunaikaa teille kaikille! Älkää ottako jouluvalmisteluja liian vakavasti :)

2 kommenttia:

  1. Tilkuista taiottu pirteä mekko, se päällä hyvällä mielellä. Taskuihin mahtuu kaikenlaista. Mitenkähän tulee mieleen peppi pitkätossu. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytär onkin aikalailla Peppi Pitkätossu ;) Mukavaa joulunaikaa sinulle, Irmeli!

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!