sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Kirjatuunaussynttärit


Meillä on vietetty tänä viikonloppuna tyttäreni 9-vuotissynttäreitä. Tässä postauksessa pääsette katsomaan tyttären kavereilleen järjestämien kirjatuunaussynttärijuhlien satoa.


Koska meidän perhe rakastaa lukemista ja kirjoja sekä ekologista elämän tapaa, oli kirjatuunaussynttärit oiva teema synttäreille. Synttäreillä tuunattavat kirjat tytär haki lähikirjastomme aulasta, jonne asiakkaat saavat jättää kirjoja, joita eivät enää kodeissaan halua syystä tai toisesta säilyttää.

Minä leikkasin saksilla jokaiseen kirjaan oviaukon ja liimasin kirjojen sivut kiinni toisiinsa. (En yksitellen, vaan suurpiirteisesti kirjan kantteihin liimaa levittäen. erityisesti Valittujen Palojen sivut ovat niin huokoista paperia, että kymmenen sivua leikkaantuu ihan yhdellä kerralla.)

Tämä kirjatuunausidea on itse suunnittelemani ja täältä löydät jo aijemmin hoitolasteni kanssa vastaavalla tekniikalla tuunaamiamme kirjoja.


Synttärivieraille ja synttärisankarille annoin ohjeiksi piirtää, maalata tai työstää kollaasin omaisesti kirjaan pieni maailma tai koti tms, jolla voi jatkossa leikkiä omien pikkulelujen kanssa.


Osa lapsista innostui pulloväreillä maalaamisesta, osa puuväreillä piirtämisestä ja osa vahaliiduista.


Muutama innostui myös leikkaa-liimaa-maalaa-piirrä -kollaasitekniikasta.


Jokaisen lapsen kirjamaailma alkoi työstyä ihastuttavan yksilöllisiksi.


Kun maalaukset, piirrokset ja kollaasit oli tehty, oli lapsilla herkkuhetki. Silloin työt saivat kuivahtaa hiukan, jonka jälkeen ne liimattiin kirjan  etu- ja taka-aukeamalle. Minä leikkasin oviaukot.


Liimauksen jälkeen alkoi leikkimaailman pohjan /lattian / maaston maalaus /piirtäminen / värittäminen /kollaasin kokoaminen.Sekä maalausten koristeleminen kolmiulotteisilla koristemateriaaleilla, kuten satiinikukkasilla.


Jokainen lapsi jatkoi omaa visiotaan ja kaikki olivat hyvin keskittyneitä omaan prosessiinsa.


Tekemisen flowta oli upeaa katsoa.Osa innostui kovasti kangaspaloistani, joita olin tuonut kassillisen lapsille käytettäviksi.


Kangaspalat, kuviokartongit ja puupalikat innostivat lapsia myös sisustamaan leikkimaailmoitaan.


2,5-tunnin synttärijuhla-aika sujahti todella huomaamatta.Mutta kun vanhemmat tulivat lapsiaan noutamaan, oli jokaisella silmät iloa täynnä uuden tuotoksensa edessä.


Hyvin harva malttoi jättää töitään meille kuivumaan, vaan työt kannettiin kuin suuret aarteet kotiin heti.


Ja aarteitahan nämä ovatkin, kuten lapsetkin. Kuinka taitavia 8-9-vuotiaat lapset jo ovatkaan?! Ja miten upea keskittymiskyky löytyi jokaiselta, kun työn aihe ole mieluinen tekijälle itselleen.


Minnehän seikkailuun tämäkin vanhan linnan pikkuruinen ovi leikkijän vielä johdattaa?..
'

Tai millainen unelmien puutarha tästäkin vielä leikeissä Pet Shop-leluille syntyy?..


Vanha puu voi olla ovi uuteen seikkailuun..


Ja kukahan söpöliini tässä unelmien makuuhuoneessa saa ensiyönä nukkua? On nämä vaan niin suloisia, että...Ja kenen salainen tukikohta tämä metsämaja tuleekaan olemaan?...Entä kuka muuttaakaan tähän Minecraft -maailmaan seikkailemaan?...

Tälläisin terveisin tällä erää. Kiitos jokaiselle pikku-juhlijalle ja pikku-askartelijalle! Olette aarteita jokainen!
2 kommenttia:

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!