lauantai 9. helmikuuta 2019

Harry Potter -konekirjontaa


Tämän viikon torstaina Lahden kaupungin kirjasto järjesti upean Harry Potter Books Night -tapahtuman. Ja koska olemme koko perhe innostuneet jo vuosiaTylypahkan velhokoulun tarinoista, meille oli tietysti suuri kunnia päästä ilmiintymään kirjaston tapahtumaan. Samalla sain hienon aasinsillan tämän kuukauden blogiyhteistyölle Husqvarna Vikingin Designer Topaz 50 -kirjontakoneen kanssa, sillä pitihän tapahtumaan työstää pikkuvelholle velhoasukin, johon tarvittiin kirjailtua tupamerkkiä.

(Ja olen pahoillani kirjastolla otettujen kuvien heikosta laadusta. Kamera jäi hässäkässä kotiin ja kännykässä akku veteli viimeisiään, eikä salama enää toiminut. Niin tyypillista, niin tyypillistä ....)


Kirjaston tapahtumaa varten ryhdistäydyin elämäni ensimmäisen verkkokauppaostoksen suhteen, sillä löysin Etsy-verkkokaupasta upeat Harry Potter -kirjontakuviot, jotka minun oli ihan pakko ostaa omalle kirjontakoneelleni. Niinpä tilasin elämäni ensimmäisen paypal -verkkokauppaostokseni ja vielä ulkomailta! Hyvä minä! Eihän se ollut lainkaan vaikeaa. Postikulujakaan ei tullut, sillä kuviot lähetettiin sähköpostiini kirjontatiedostoina. Palvelu oli nopeaa, ihmeellisen vaivatonta sekä ennenkaikkea luotettavan ja turvallisen oloista.


Kaikki 6 Harry Potter -teemaista konekirjontakuviota saapuivat tiedostoina, jotka käyvät lukuisalle joukolle kirjontakoneita: Husqvarnalle, Tajimalle, Janomelle, Brotherille jne. Todella kätevää!!! Jokaisesta kuvasta oli myös useita eri tuuma-koko vaihtoehtoja.Kuvat oli helppoa siirtää sähköpostista kopioiden tietokoneeni PREMIER +2 My Design -toimintoihin.

Huomasin samalla, että Designer Topaz 50 kirjontakoneenihan juhlii näinä päivinä yksivuotissynttäreitään! PREMIER +2 Ohjelmisto oli ladattu tietokoneelleni 10.2.2018. Onnea, onnea ja pitkää ikää luotettavalle kumppanille!!!Voi jukra, kuinka hieno Rohkelikko -merkki! Tämä merkki toi "Ginny Weasley" -rooliin astuvan tyttäreni asuun upean yksityiskohdan.


Kuvat siirretään Designer Topaz 50 -kirjontakoneeseeni muistitikun kautta.
Ja niin kaikki osatamani upeat tupamerkit ja kelmienkartan teksti oli siirretty kirjontakoneelleni. Helppoa ja vaivatonta!


Ensimmäisenä kirjoin kaksi Rohkelikko merkkiä, toisen suurimmassa koossa tyttären käsilaukkuun, toisen pienimmässä koossa velhoviitan rintamukseen. Kirjonnan seuraaminen oli älyttömän mielenkiintoista ja jännittävää.


Voi että, kuinka inspiroivaa!

Laukkuun sujautettiin monenmaun rakeita ja taikasauva.


Lankoja kirjontakone ei osaa itse vaihtaa, vaan ihmistäkin tarvitaan kirjonnan valmituksessa. Kone ilmoittaa kyllä minkä värisellä langalla jokainen osa kirjonnasta tulee tehdä. Mutta niin älykäs kone ei ole, että ymmärtäsi onko kirjoja valinnut juuri suosittelemansa värin tai sävyn. Itsekin käytin vain niitä värejä, joita lankavalikoimissani oli, sillä en ehdi työpäivän jälkeen koskaan kirjontalankakauppaan.


Kirjontalankoina kirjontakoneissa käytetään kiiltäväpintaista erityisesti konekirjontaa varten suunniteltua ompelulankaa.


Seuraavaksi työstin Korpinkynnen vaakunan tyttäreni kaverille, "Luna Lovekivalle".

Kuvioissa oli yllättävän paljon kirjontapistoja. Tässäkin Korpinkynnen tupavaakunassa pistoja oli 26023 kpl.


Puskupuhin vaakunassa pistoja oli jopa 29251 kpl! En ikimaailmassa olisi itse osannut digitoida vastaavaa kuviota. Onneksi näitä voi ostaa valmiiksi digitoituna! 


Tämä vaakuna pääsi minun olkalaukkuuni.Ja tottakai minun piti työstää vielä Luihusenkin merkki, joka ommeltiin kännykkäpussiin..... Ja Tylypahkan merkki, joka ommeltiin rahapussiin, jonne meillä oli sujauttaa jopa yksi velhokolikko :).Ja kun kirjastossa kerta oltiin, tarvitiin myös lainatuille kirjoille kirjastokassi kelmien kartan tunnuslauseella varusteltuna.Olin päättänyt työstää teema-asun ja kaikki asusteet hyvin pienellä budjetilla ja niinpä pengoimme vaatekaappimme löytääksemme jotain Ginny Weasleylle tuunattavaa.


Poikieni vaatekaapista löytyi yksi harmaa villapaita, johon ompelimme kolmireikäisellä nyöripaininjalalla Rohkelikon väriset puna-kelta-punaiset raidat.  (Kiitos villalangoista Kirsi Maritta ja Rikka)

Tytär työsti itse lasten neulekoneella rohkelikko -huivin  jo vuosia sitten ensimmäisen Harry Potter kirjan luettuaan. Tämä huivi pääsi kunniapaikalle kaulaan keikkumaan. Huivista suloinen postaus täällä. Kaveri sai myös  tyttären kanssa työstämämme tupsuhuivin Korpinkynnen viitan kaveriksi.

Polvisukat leikkasimme vanhoista sukkahousuista, laukkujen kankaat olivat omasta tilkkutyövarastostani, velhoviitat ja hatut työstimme poikiemme vanhoista roolivaatteina toimineista taikurin viitosta ja hame sekä kengät löytyivät tyttären omasta vaatekaapista. Ainut investointi Ginny Weasley -pukua varten oli siis tilaamani digitoidut kirjontakuviot.


Oli kyllä hieno ilta! Upeaa, että ihmiset olivat ilmiintyneet kirjastolle teeman mukaisesti ja kirjaston lastenosasto oli täynnä Tylypahkan velhotunnelmaa.


Lapset viihtyivät teema-bileissä koko illan klo 14-19. Oli kuulemma upea päivä kertakaikkiaan!

Seuraavassa postauksessa pääsette vielä hetkeksi Harry Potter -Books Night -tapahtuman valmisteluihin, koska siinä kerron taikalemmikeistä, joita Ginny Weasleylle tyttären kanssa valmistimme. 

Mukavaa helmikuuta teille kaikille!
6 kommenttia:

 1. Miten upea lopputulos pienellä budjetilla! Ja miten yksityiskohtaiset nuo merkit, melkoinen ompelukone kyllä sinulla. Wau. T: Riggert

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riggert! Nyt vasta oikein alan ymmärtää näiden kirjontakoneiden jujun. Näillähän voi tosiaan työstää vaikka mitä!

   Poista
 2. Voi vitsi! Noissa teemajuhlissa olisin miekin halunnut olla 😍 Potter-fani täälläkin, hep! Upeat merkit ja asu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukava ilta. Paikalla oli Ihka oikea Harry Potter vauva äitinsä kanssa, professori Punurmio ennustuksineen, Valois- valomaalauspaja, pöllötuunauspaja, tietokilpailuja, elokuvan katsomista, Lego Tylypahks ja muuta Harry Potter fanitavaraa, "oletko etsimäämme velho" valokuvaus ja lukuisa joukko velhoasuihin sonnustautuneita velhoja jne. Toivottavasti Tälläinen päivä saadaan vielä toistekin kokea.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Eikö vain, Ulla! Kirjontakoneeni on huikea ja Harry Potter velho-ilta oli huikea 😃

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!