lauantai 7. syyskuuta 2019

Musta-valkoinen tilkkutyö ja todella näppärä ompelutarvikesalkku


Tämä postaus sisältää blogi-mainosyhteistyötä Husqvarna Viking Suomen kanssa.

Olen taas saanut valmiiksi yhden kesällä aloittamani tilkkutäkin. Tällä kertaa työstin täkin musta-valkoisista tilkkutyökankaista. Tässä postauksessa esittelen teille tämän uusimman tilkkutäkkini ja pari muuta aijemmin tekemääni musta-valkoista tilkkutäkkiä sekä aivan upean Husqvarna Vikingin uutuustuotteen: ompelutarvikesalkun.


Tämäkin tilkkutäkki syntyi käsissäni ilman mitään erityistä suunnitelmaa. Leikkasin vain erilevyisiä musta-valkoisia ja harmaita pienikuvioisia tilkkutyökankaita kaitaleiksi ja annoin tekemisen flown ja sattuman viedä valmistusprosessia eteenpäin.


Ompelin kaitaleet yhteen ja leikkasin lopulta kaitalejonot kapeammiksi kaitaleiksi kapeimman kaitaleen mukaan.


Silputi silputi...


Ja niin yhden ompelupäivän jälkeen minulla oli edessäni 5 mustavalkoista tilkkukataletta.Ompelin kaitaleet yhteen, niin että minulla oli kaksi tikattavaa kappaletta.


Loput musta-valkoiset kankaat ja tilkut ompelin taustakappaleeksi ja reunojen huolittelukaitaleeksi.


Vanuksi ostin paloturvallisen edullisen peruspolyester levyvanun.


Harsin tilkkutäkin päällisen, vanun ja taustan toisiinsa punaisella, helposti pois purettavalla langalla, mökillämme ihanassa Suomen kesässä <3


Mökkinaapurin pihakirppikseltä löytyi vielä huikean hieno kori (silloin) keskeneräisille tilkkutäkeilleni. Voi sitä onnea!


Nyt kesäloman loputtua, tikkasin täkin kotona kesälomaa muistellen.


Ja sitten siihen toiveideni täyttymykseen: ompelutarvikesalkkuun, joka muutti minun ompeluharrastukseni ihan uudelle tasolle.

Olin nimittäin jo vuosia tuskaillut epämääräsiten rasioiden kanssa, joissa joissa säilytin kangas- ja lankasaksia, ompeluneuloja ja paininjalkoja. Nyt ei tarvitse enää tuskailla, odottakaas kun näytän...


Tämä ompelutarvikesalkku kätkee nimittäin sisäänsä ihan kaikki ompelutarvikkeeni ja myös kaikkien ompelukoneideni ohjekirjat!


Salkussa on hienot läpinäkyvät vetoketjulliset taskut niin saksille, kuin paininjaloille ja muille lisätarvikkeille, kuten mittanauhoille, tilkkutyöleikkureille...


... Ja lukuisille ompeluneuloilleni. Eikö olekin kätevä tuote?! 


Olen niin kyllä iloinen tästä lisätarvikeena myytävästä laukusta, että huh, huh! Nytkin tikatessani tätä täkkiä kaikki lisätarvikkeeni olivat heti käden ulotuvilla, yhdessä paikassa <3


Ja tälläisen tilkkutäkin minä sitten Husqvarna Viking Designer Topaz 50 -ompelukoneeni alla pyöräytin.


Yksinkertainen ja selkeä tikkauksia myöten. Ei mitään kikkailuja tai erityisiä haasteita. Vain tekemisen iloa ja kankaiden siirtämistä kaapista käyttötuotteeseen.


Tässä lopuksi vielä pari muutakin musta-valkoista kaitaleista työstettyä tilkkutäkkiä, jotka olen valmistanut joskus pari vuotta sitten.
Kaikkea hyvää teille jokaiselle!

Kirjoittelen taas kunhan kerkeän. Yksi tilkkutäkki (tämä) ja yksi piknik-peitto (tuunataan vanhasta v. 2007 tekemästäni tilkkutäkistä) ovat vielä työn alla, joten tovin saatte vielä odottaa :)10 kommenttia:

 1. Illat viilenee niin onpa mukava tuollainen täkki <3 Näppärän oloinen tuo salkku, terveisin joku jolla kaikki juurikin on erilaisissa rasioissa ja laatikoissa ;) Mukavaa syyskuun viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Onneli Winter 💙. Kyllä vaan tilkkutäkit ovat mukavia. Niihin on mukava iltojen viiletessä käärittyä ja somistaa kotia eri ilmeisiin ja värimaailmoihin.

   Poista
 2. Tosi kauniita täkkejä!Vaikka pidänkin kaikesta värikkäästä niin musta-valkoisessa on kieltämättä tyylikkyyttä ja selkeyttä.Ihan mahtavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mamma A 💜 Itse olen myös värikkään kodinsisustuksen ystävä. Musta-valkoiset täkit onkin meillä poikiemme huoneissa, joissa värimaailma on hillitympi.

   Poista
 3. Kätevä tarvikesalkku, sieltä löytyy kaikki! Peitto on kiva ja hauskan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilkkureppu, tuo tarvikesalkku on kyllä ihan todellinen apu. Oikea ihmeöaukku johon mahtui kaikki ompeluhärpäkkeeni. Suosittelen!

   Poista
 4. Kaunis monokromaattinen peite - silmään pisti kuitenkin yksi asia: minun mielestäni polyesteri ei ole paloturvallinen materiaali 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minäkin ihmettelin tota Eurokankaan lapun sanaa paloturvallinen. Ilmeisesti siinä on joku uuruuskäsittely pinnassa, joka tekee siitä paloturvallisen eli sitä voi käyttää esim vamhustentaloihin tms ommeltavissa laitostekstiileissäkin, joissa korkea vaatimustaso. Mene ja tiedä. En testannut sytkärillä.

   Poista
 5. Mustavalkoiset työt ovat yllättävän kivoja, vaikka värikkäistä pidänkin. Tuo aiemmin tekemäsi on todella kaunis, kuvio niin kiinnostavaa katsottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Marle! Juu, tuo viimeisen kuvan mustavalkoinen tilkkutäkki on oikea musteläiskätesti.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!