sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Hame vanhasta tunikasta / mekosta


Aikaa on vierähtänyt viime postauksesta todella paljon, sillä minulla oli ja on yhä teknisiä ongelmia kuvien siirron kanssa. Minulta hajosi nimittäin vuosien kiinteän yhteistyön jälkeen kamera ja ostin sitten tilalle uuden puhelimen, jossa oli hyvä kamera. Luulin, että selviäisin vain yhdellä aparaatilla, mutta nyt olen huomannut, että kuvien siirto älypuhelimelta läppärille onkin rakettitiedettä, johon minun yksinkertaiset aivoni ovat liian ymmärtämättömät. Sitten tuli tämä korona ja kotoilu-karanteenit, joten olen yhä vain tämän puhelimen kameran varassa, kun kauppaankaan ei oikein suositella nyt mentäväksi kuin ihan pakkotilanteissa. 

Käsitöitä olen tehnyt kuitenkin yhä paljon, sillä minulle se on oiva väylä perhepäivähoitajan työssäni viihtymiseen, oman pääni tyhjentämiseen ja sen tuntemiseen, että olen elossa ja tuotan jotain kivaa jollekin, jopa isommalle yhteisölle, kuten teille Neulanhaltija-blogin/Ig:n/Fb:n seuraajille.

Tässä postauksessa esittelen teille pellavaisen puutarhahameen, jonka tein itselleni ennen korona-kriisiä, kun elämä oli vielä kovin kevyttä ja ilmavaa.


Hameen työstin vanhasta pellava-tunikastani, josta tykkäsin tuollaisenakin paljon, mutta joka oli käynyt minun nykyiseen vaatemakuuni jotenkin liian "telttamaiseksi".


 Hameen leikkasin irti tunikasta heti hihojen ja pääntien alta.


Hihoista leikkasin taskupussit, joista ompelin taskun hameen toiselle sivulle. (Katso taskusta ensimmäien eli ylin kuva)


Hameen yläreunaan tein kaksi laskosta eteen ja kaksi taakse sekä vyötärölle kapean päärmeen. Taskun päälle ompelin napin ja tampin, jolla hameen vyötärön voi kiristää oikealle koolle. Hameesta tuli ihana ja se on varmasti päälläni usein.

Tätä postausta kirjoittaessani huomasin myös, että tämän blogin postauksia on vuosien varrella katsottu 705,050 kertaa. Aika hienoa, ainakin minun mielestäni. Tämän vuoksi ajattelinkin tässä lähipäivinä ja lähiaikoina järjestää muutamia arvontoja sekä täällä Neulanhaltija blogissani, että instagramissa  ja facebookissa. Palkintojakin olen jo miettinyt ja ne ovat tietysti itsetekemiäni :)

Mukavaa kevättä teille kaikille! Pysykää terveinä ja kaivakaahan kaapeistanne keskeneräiset käsityöt ja askartelut, jämälangat, jämäkankaat ja puupalikat jne esiin ja käyttäkää osa pakkokotoilu-ajasta käsitöidenkin tekoon. Siinä voi päästä vaikka hetkeksi kaiken muun unohtavaan Flow -tilaan!

6 kommenttia:

 1. Tervetuloa. Kuva siirron ei pitäisi olla vaikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Niinhän se kuviensiirto pitäsiskin olla helppoa, mutta jotenkin mun uudella puhelimella ja suht uudella läppärillä tämä on aika konstikasta. Ensin pitää hajottaa puhelin "atoimeiksi", sitten siirtää miniatyyrikortti minatyyrikortinlukijaan, sitten saada kuvat tiedostoiksi, sitten rajata ne ja valita parhaat otokset, sitten photoshop- ohjelmassa pienetää kuvat blogiin sopiviksi ja sitten siirtää ne bloggeriin. Aika hirmuisen monta työvaihetta. Kamerasta siirsin ne yhden piuhan avulla ja edellisessä läppärissäni oli myös jotenkin helpompi tuo kuvien pakkaus, ettei niitä tarvinnyt yksitellen siirtää vaan monta kuvaa sai valittua yhdellä kerralla.

   Mutta hei, nyt on taas kuvia saatu siirrettyä, joten muutamia blogipostrauksiakin on tiedossa :)

   Poista
 2. Hienon hameen teit tunikasta, niin sinun näköinen!
  Blogiin kuvien siirto on vaikeutunut, koska ainakaan minä en saa enää siirrettyä suoraan tietokoneen kuvista blogiin, vaan ne pitää siirtää ensin työpöydälle ja sitten sieltä hakea blogiin, huoh!
  Mukavaa kevättä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos:) Puutarhan hamekelejä odotellessa :)

   Ja todellakin blogger on jotenkin hirmuisen työläs alusta ja photoshop, jota käytän kuvien pakkaamiseen pienemmiksi pikseleiksi, vielä työläämpi. Instagram on niin helppo näiden kuvien kanssa. Räps vaan kuva ja sinne lähti julkaisuun :)

   Poista
 3. Hyvä pellava vain paranee ajan mukaan, tuunaus kannattaa, teit mukavan hameen. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Näin on, pellava on ihana materiaali, joka todellakin paranee ajan myötä eikä nyppäänny.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!