maanantai 9. tammikuuta 2012

Ei kyllä päätä palele - eikä varpaitakaan


Saatiinhan niitä kevättalven pakkasia tänne Lahteenkin. Kun lapsille saadaan  huopahatut päähän ja töppöset jalkaan, ei heitä pidättele enää mikään. Talvileikit odottakaas vain, täältä tullaan....

Tämän päivityksen kaikki huopatuotteet punaisia Lahtisen huopatossuja lukuunottamatta ovat Neulanhaltijan omaa designia ja itse tehtyjä, tottakai. Sininen ja oranssi huopahattu ovat lähes identtisiä, mutta sinisessä hatussa nuo oranssin hatun esillä olevat "huiput" on laskostettu päänmyötäisiksi.

Kolmiulotteisten huopatuotteiden kuten hattujen, tossujen ja laukkujen ohjeita kirjaan tänne myös mielellään jos niitä haluatte. Mutta myös kirjastoista löytyy lukuisia huovutuskirjoja, joissa on ohjeet kuva-kuvalta onttojen kolmiulotteisten huovutus tuotteiden valmistamiseen.

Huopahattuun Neulanhaltija käyttää suomenlampaanvillaa  n. 100 - 150 g ja tossuihin koosta riippuen 100-500 g / pari. Villan määrässä ei kannata säästellä jos haluaan valmistaa vahvan ja tukevan huopatuotteen.

*****************************

Neulanhaltija rohkaistui viikonloppuna ja lisäsi tuonne galleriasatuitäpäähän CV:nsä, koska joitain lukijoita ammatillinen historiani on kiinnostanut.

www.galleriasatuitapaa.blogspot.com

3 kommenttia:

 1. Nuo sinun tekemäsi huopatöppöset ovat aivan mahtavia! Minä ainakin ottaisin ilolla vastaan hyvinkin yksityiskohtaisia ohjeita onttojen huopatuotteiden valmistamiseen, koska neulanhaltijan ohjeet ovat aina vertaansa vailla havainnollisuudessaan!

  VastaaPoista
 2. Upeita huopajuttuja jälleen kerran!!! Kuvistakin näkee että Neulanhaltijalla on homma tosiaan hanskassa. Villassa ei ole säästelty! Laita vain ohjeita tulemaan!!!

  Mimmu

  VastaaPoista
 3. Kiitosta taasen kommenteista! Yritän tulevana viikonloppuna työstää jonkun onton huopajutun, niin että saa kuvattua työstön vaihevaiheelta. Pitäisköhän työstää jonkilainen pikkulaukku vaikkapa tuolle meidän uhmaikäiselle prinsessallemme.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!