maanantai 2. tammikuuta 2012

Risasta sateenvarjosta on moneksi


Risa sateenvarjo, pala pitsi- ja kanttinauhaa...Hieman mielikuvitusta.... Hmmm... Mitä siitä syntyykään?


Tänään pienten lasten nukkuessa päiväunia, Neulanhaltija työsti risasta sateenvarjosta vaatesuunnittelijan urasta haaveilevalle pikku-tyttöselle rantahamosen.


Varjo meni rikki eräänä syyspäivänä lasten keskinäisessä nujakoinnissa. Lohdutuksena Neulanhaltija lupasi jo tuolloin työstää varjon hienosta kankaasta varjon haltijalle jotain kivaa. Aluksi ajatuksena oli työstää varjosta laukku tai kassi, mutta kuten yleensäkin Neulanhaltijan ajatukset vaihtuvat työn edetessä. Materiaaleilla kun on tapana puhua ihan omaa kieltään ja kertoa työstön melskeessä miksi haluavat muotoutua. Ei siinä sitten auta kuin Neulanhaltijan totella...


Ensin varjo purettiin osiin. Kahvasta tuli kävelykeppi roolileikkeihin ja varsinainen varjo-osa palasteltiin kolmioiksi.


Kolmiot ommeltiin toisiinsa vuorotahtiin. Helmaan lisättiin siksak-ompeleella pinkkiä pitsiä, jota löytyi kaapista sentilleen oikea määrä. Vyötärölle Neulanhaltijan varastosta löytyi turkoosia 3 cm leveää vinokanttia ja 1 cm levyistä kuminauhaa.

Hamonen työstyi alle tunnissa ja varjon haltijan ihastus uuteen rantahamoseen oli ilmeinen.


Neulanhaltija-blogin lukija, nimimerkillä KLINIKA+ työstää Kanadassa hylätyistä sateenvarjoista mitä erilaisempia laukkuja ja kasseja sekä takkeja. Käykääpäs kurkkamassa http://www.klinikadesigns.com/.

Vuosi 2012 tuo tullessaan jotain muutoksia  Neulanhaltijan elämään ja sitä myötä tähän blogiinkin. Ystävän perhettä ja Lahden kaupunkia auttaakseen Neulanhaltija aloitti tänään yksityisenä perhepäivähoitajana. Tämän kevään luonamme asustelee päiväsaikaan kaksi suloista pikkuihmistä omiemme lisäksi. Joten voi olla, että bloginkin tuotokset ovat enimmiltä osin lapsilähtöisiä. Kesällä pesti perhepäivähoitajana loppuu ja Neulanhaltija alkaa ihan oikeasti miettiä mihin sitä "isona" ryhtyisi.... Mutta blogi jatkuu entiseen malliin, päivityksiä tosin ei ehkä enää jouda ihan päivittäin tekemään, mutta joka toinen päivä saattaa ehtiäkin ; ) On noita ideoita sen verran tuolla varastossa ja päässä myös...

7 kommenttia:

 1. Vau! Todella hieno idea ja lopputuloskin oli tosi hieno! Tää oli taas niitä ideoita, että ajatus pyörii heti vinhaa vauhtia miettien, että missähän se kukkasateenvarjo ja leppäkerttusateenvarjo, joita ei enää tarkoitukseensa voi käyttää. Ja tuo pitsi helmaan kruunasi tuon mekon! Ja oli myös hauska tutustua Klinikadesigniin. Kiitos siis tästä päiviityksestä! Ja onneksi olkoon uudesta "ammatista"!

  VastaaPoista
 2. Ihana hame, harmi ettei meiltä löydy rikkinäisiä sateenvarjoja! Onnea uudelle vuodelle ja uusiin haasteisiin. Ihanaa jatkossakin seurata päivityksiäsi :).

  Sanna

  VastaaPoista
 3. Neulanhaltijalla näyttää riittävän kertakaikkiaan upeita käsityöideoita loputtomiin. Yllätät kerta toisensa jälkeen tämänkin kierrättäjä/käsityöharrastaja äidin!!!!

  VastaaPoista
 4. Johan tässä alkaa posket punottamaan tälläisistä kehuista. Kiitos kovasti!!! On kiva tietää millaiset päivitykset lukijoita miellyttävät. Ja vielä kerran mielikuvitusrikasta vuotta kaikille Neulanhaltija -blogin lukijoille vuodelle 2012!!!

  VastaaPoista
 5. Neulanhaltijan sateenvarjohame on kyllä todella upea, oma tyttäreni kadehtisi varmasti.

  Itse kuvittelin aikoinani olevani ainoa, joka sateenvarjoja on ruvennut tuunaamaan, mutta täältä Montrealista löytyy itseni lisäksi pari käsityöläistä, jotka tekevät sateenvarjoista aikuisille hameita ja mekkoja, sekä yksi, jonka käsissä rikkinäisistä varjoista tulee lamppuja. (valitettavasti minulla ei ole heidän linkkejään!) Ja mikä parasta, jokaisen näkemys materiaalista on eri, joten kopioimisen vaaraa ei ole!

  Hyvää alkavaa vuotta!

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Vähän kyllä menee aiheen vierestä, mutta mistä olet hankkinut tuon hauskan vaateripustimen noissa kuvissa?

  VastaaPoista
 7. Kuvassa esiintyvä Aarikan lastenhenkari on ostettu kirpparilta. Henkareita on tyttö ja poika "kuosilla". Tyttöhenkarissa on tytönpää ja punaiset pallot ja poikahenkarissa poikapää ja siniset pallot. Henkarit ovat yksi heikkouksistani ja niitä löytyy meiltä yhden jos toisenkinlaisia. Nämä Aarikan puiset pikkuväki -henkarit ovat yhtiä suosikkejani.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!