keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Prinsessa ja herne -kiertue starttaa taas


Vaikka uusi keiju-nukketeatterispektaakkelini on jo kovasti työn alla, laitan tähän väliin kuvia vielä "Prinsessa ja herne" -pöytänukketeatteristani, joka starttaa taas ensiviikolla kiertueelle. Tässä teatterissa olen muunnellut Anderssenin klassista satua hiirulaismaiseksi ja vähän nykyaikaisemmaksikin. Tästä tarinasta on tykätty todella paljon. Tarjoankin sitä nyt Lasten talvikarnevaaleilla yhtenä päiväkoteihin tilattavana taidemuotona.
Tämän tarinan hahmot ovat tyttäreni Maileg -leluja. Pöytäryhmän olen tehnyt ala-asteen kolmannella luokalla puutöissä. Astita ja pikkurekvisiitat olen muovaillut lasteni kanssa. Jotain olen tosin ostanut kirppariltakin.


Tässä tarinassa, kuten muissakin nukketeattereissani, minulla on mukana tuunattuja kirjoja, joiden sisällä soi esityksen melodiat.

Kirpputoreilta löytyneet leipäkorit, margariinirasiat ja barbien rottinkikalusteet ovat myös saaneet uuden elämän.Lapsieni kanssa itsetehdyt herkut ovat pääosassa Prinsessan ja Prinssin hääjuhlissa : ).
Seuraavassa postauksessa pääsette taas juhliin. Meillä nimittäin juhlitaan viikonloppuna 4v Moshi Monster synttäreitä. Että hulinaa on siis tiedossa oikein kunnolla tässä talossa : ). Hulinoiden rauhoituttua siirrymme taas kirjatuunausten ja tulevan nukketeatterin rakentamisen pariin. Moro!


4 kommenttia:

 1. Olit esittämässä lapseni 4v.synttäreillä tätä nukkuteatteria. Rekvisiitta oli uskomattoman taidokasta ja herkullista, lapset kuuntelivat hienosti keskittyen. Ja sait pienet lasten herpaantumisetkin hienosti korjattua pienin ovikelloin yms. äänin kuuntelemaan innolla tarinan loppuun. Tämä oli tosi kiva ohjelmanumero lasten synttäreillä, joten suosittelen kaikille! Erilaista ja varmasti mieleenpainuvaa. Kiitos vielä! T: syksyn sankari ja äippä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tämä nukketeatterilla lasten sadunmaailmaan johdattaminen on myös esittäjälleen todella palkitsevaa. Lapset ovat ihanaa yleisöä!

   Poista
 2. Olit esittämässä leikkikoulullamme tätä ihanaa pöytänukketeatteria. Jokainen lapsi iältään 3-6 vuotiaita kuunteli herkeämättä taidokkaasti etenevää satua ja katseli suurella mielenkiinnolla esillä olevia tavaroita :) Sopivan pituinen ja mielenkiintoisesti kerrottua tarinaa kuunteli mielellään myös leikkikoulumme aikuiset :D Suosittelen lämpimästi kaikille Satun nukketeatteria! Terkuin Mia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suositteluista! On ollut myös esittäjälle mahtavaa huomata kuinka monissa päiväkodeissa pidetään lapsista super hyvää huolta. Toivottavasti nähdaan toistekin nukketatterien tai työpajojen parissa!

   Tämä prinsessa ja herne - pöytäteatteri kiertää myös lasten talvikarnevaalien aikaan ympäri Lahden seutua.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!