maanantai 7. syyskuuta 2015

Syksyn paras vaate tunnissa


Minä pidän syksystä. Miellän syksyn aina uuden aluksi. Nautin syksyn pimeistä illoista, kosteudesta, hedelmä- ja marjaherkuista, villavaatteista, ruskan väreistä ja arjesta, joka kesän joutenolon jälkeen tuntuu taas niin ihanan järjestelmälliseltä ja vakaalta. Vietän syntymäpäiviänikin syksyllä. Olen siis syksyn lapsi. 

En ole tässä blogissa juuri esitellyt omia vaateitani, sillä en ole malliainesta, enkä todellakaan viihdy kameran edessä. Kotialbumissammekaan ei juuri näy minun kuviani, minä kun olen aina siellä kameran takana. Nyt tein esikoiseni kanssa tämän kuvaussession vähän jännittäen, sillä ompelin itselleni (ja lopulta myös äidille ja sisarelleni) muutamia uusia syksyvaatteita ja mallinuken päällä kuvattuna ne näyttivät visuaalisesti ihan pöljiltä. Joten olkoon tämä nyt ensimmäinen "päivän asu" -postaukseni, joita muissa lifestyle -blogeissa aina tuontuostakin vilahtelee. Näitä ei tule usein, älkää säikähtäkö!


Minä pidän paljon viitoista ja neuleista. Villa on yksi lempimateriaalini. Se antaa tunteen omasta pesästä. Trikoo vaatteita omistan myös paljon. Ne ovat helppohoitoisia, eivätkä useinkaan vaadi silitystä. Pääosin suosin yksivärisiä vaatteita, mustaa ja ruskeaa. Alaosina suosin suoria farkkuja ja polvimittaisia "koulutyttö" -hameita ja simppeleitä mekkoja. Kumpparit ja bootsi-tyyliset nilkkurit  ovat syksyn riennoissa minulle parhaita jalkineita.

Kesän lempparivaatteeni oli GOZZIPin monikäyttöinen pitsineuleviitta. Nyt päätin työstää syksylle muutaman viitan täsmälleen samalla kaavalla.

 Kangasta tarvittiin 140 cm x140 cm pala.










Muuta muistettavaa tämän nerokkaan viitan leikkuussa tai valmistuksessa ei ole, kuin että nuo kolot kädelle ja päälle kannattaa leikata trikoosta silmukkakerrosten kanssa yhteneväiseksi eli samaan suuntaan kuin esim palmikot kulkevat neuleissa: suoraan ylöspäin. Tällöin reikä trikoossa ei veny ommellessa, eikä käytössä. 




Viitan päärmeen ompelussa halusin kokeilla Husqvarna Vikingiltä lainaksi saamaani päärmäyksen lisätarviketta.



Ompeluneulaksi vahdoin trikooneulan, eli pallokärkisen stretch -neulan. Nämä neulatkin sain Husqvarnalta blogitapaamisessamme.


Ompeleena käytin ommelta nro 12, joka teki yllätyksekseni päärmeeseen hauskan kaunokirjoitus e-kirjain rivin. Paininjalkana käytin perus A-jalkaa.


Päärmeohjain toimi hyvin. Toivoisin vain siihenkin hieman pienempää koloa tuolle pääremeelle. Nyt päärmetä piti vähän seurailla etenkin pyöreissä kohdissa, että se kulki varmasti kolossa oikein. Viitan kankaani on todella ohutta.































Pääntiessä ja kädenreijässä käytin D-paininjalkaa. Siinä on sopiva ura pienelle päärmeelle ja täten päärme pysyy koko ajan oikean levyisenä ja neulanpisto tulee aina oikeaan paikkaan. Pistona käytin jousto-ommelta 2.









Ja keikis, keikis... Täläinen siitä sitten tuli.  Aika kirjava kuosi, mutta myös piristävä muuten niin yksivärisen vaatevalikoimani rinnalle. Kyllä nyt on kiva mennä taas illalla koulunpenkille, kun on uutta päällepantavaa. Hintaa viitalle tuli n. 5€. Kangas on Eurokankaan jämälaarista,






Löysin myös ruokakauppareissulla Prismasta itselleni aivan täydelliseti istuvat nahkaiset syyskengät. Ne olivat myös -70% alessa (ilmeisesti kesämalistoa?). Hintaa jäi vain 8 €. 

Yläkuvien nahkalaukku löytyi kirpparilta kahdella eurolla. Tulipa löydöstä köyhälle opiskelijalle hyvä mieli :) .




Myös tyttären Barbie ja äitini ja sisareni saivat tilauksestaan omat viittansa. Saas nähdä kuinka monta tälläistä tunnin vaatetta sitä vielä tänä syksynä tulee surautettua.


Mukavaa alkavaa syksyä teille jokaiselle ja tervetuloa seuraamaan Neulanhaltijan elämää ja tunnelmia kuvien kautta myös Instagramin puolelle. # Neulanhaltija

17 kommenttia:

  1. Hauska vaate ja hyvin sun tyyliin sopiva! Jaa ei mallin ainesta? Mutta jos sä aina muulloinkin saat Gwyneth Paltrowin esitteleen sun vaatteita niin eihän sulla silloin mitään hätää oo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, höps :) . Mutta vaate on tosiaan minun tyylini mukainen.

      Poista
  2. Kiva ja monikäyttöinen. Yhdyn edelliseen kommenttiin, kuin Charlize Theron itse mallina! Hyvin sujuu. - Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi teitä!!!! Näkisittepä sukuni naiset. Heidän rinnallaan olen kuin haviseva kuivunut pyöreäposkinen haavan lehti, joka ei koskaan oppinut meikkaamaan itseään kaunottareksi. (Mutta onneksi Wili rakastaa juuri haavanlehtiä!). Onni koostuu niin paljosta muusta kuin kauneudesta ja täydellisestä vartalosta. On ilo olla terve ja jaksava. On hienoa olla aikuinen nainen!

      Poista
  3. Hei wau! Mun on pakko tehdä kans tuollainen! Helppo tehdä ja rakastan isoja liehuvia neuleita ja paitoja! Kiitos tästä syysilosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että sain olla avuksi vaaterepertuaarisi lisääjänä. Minunkin mielestä tämä on ihan huippukeksintö. Voisi toimia hyvin myös neliön mallisena viittana.

      Poista
  4. Ja hei on muuten totta tuokin et näytät ihan Gwyneth palthrowlta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huikeaa, säilön nämä kommentit syvälle sieluuni. Toivottavasti opin näkemään joskus itseni teidän ja omien lasteni silmin. Heille kun äiti on aina kaunis ja ihana vaikka silmien alla olisi mustat jättipussit ja vyötäröllä makkaroita. Raskauksien ja imetysten ja iän tuomat kehon muutokset häkellyttävät toisinaan itseäni ja omasta peilikuvana pitäminen on ollut toisinaan aika takkuista.

      Poista
  5. Kivan näköinen viitta ja hyvin sujui mallina oleminen. Piti katsoa kuvat oikein kahteen otteeseen, kun ekalla kierroksella katselin vain sitä pupua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, tuo pupu on kyllä unelma-kani. Se seuraa minua kaikkialle ja on aina kovasti apumiehenä touhuissani. On niin kiltti ja tottelevainenkin. Nyt vasta itsekin huomasin, että sehän näkyy näissäkin kuvissa taas siellä täällä. Mutta miksipä ei kun laumaansa seuraa jokapaikaan. 😍.

      Poista
  6. Kiva viitta ja mukavat kuvatkin! Turhaan aristelet kuvissa esiintymistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sanna. Olen yrittänyt rohkeentua tälläkin saralla kun olen seuraillut teidän muuten bloggarien mukavia päivän asu - postauksia.

      Poista
  7. Hieno! Täytyypä kokeilla itsellekin, kiitos vaan vinkistä!
    T.Tiina

    Ps. On mulla todisteita, että olet kyllä aika hyvä malli...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, Tiina, siitä on varmaan jo reilut 15 vuotta aikaa. Oih niitä aikoja, kun oli nuori ja simpsakka.

      Poista
  8. Tulipas hieno!! Tuota voisi itsekin kokeilla, kun en ole moneen vuoteen vaatteita ommellut.
    Hienot kuvat ja hyvin mallina olo sinulta luonnistuu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuinka kiva kuulla, että innostuit. Minäkään en ole ommellut itselleni vuosiin , kun oma koko on ollut lastenhankinnan aikana hyvin vaihtelevainen. Nuorempana ompelin lähes kaikki vaatteeni. Opiskelin jopa vaatetusalan artesaaniksi ja AMK artenomiksi vaatemuotoilusta. Rakastin sitä. Nyt ihmettelen mihin kadotin muoti-friikit itseni ja vaatetusintoni. Kai ne hävisivät puklurättien ja kurahousujen ja kodinhoidon alle. No, jospa tästä aukenisi taas uusi alku tälläkin saralla niin sinulle kuin minullekin.

      Poista
  9. Hei! Tosi ihana! Nayta vaan usemmin paivan asuja! Farkutkin nayttaa hyvilta - taalla nayttaa yha olevan hyvin kapeaa mallia, mutta ne kay tietysti hyvin saappaiden kanssa ja ostin Suomi-lomalla aivan ihanat saappaat. Syksy on minunkin lemppari aikaa: villatakkeja ja huiveja seka saappaat! x Teje

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!