sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Merirosvot valtasivat lastenhuoneenHII O HOI!!! Tänään merirosvoleikki valtasi lastenhuoneen. Roolivaatteiksi puettiin jos jonkinlaista huivia, silmälappua ja röyhelöä.

Tämä yllä oleva asukokonaisuus oli roolivaatteista näyttävin. Neulanhaltija valmisti sen muutama vuosi sitten vappunaamiaisiin pojalleen. Päähine työstettiin kolmikolkan malliin leikatusta suberlonpalasta, joka päällystettiin itse paitetulla pääkallosametilla. Paita muokattiin papan vanhasta kauluspaidasta, hihat lyhentäen ja pitsit hihansuihin kiinnittäen. Röyhelökaulus tehtiin iso-tädin pitsiliinasta ja kuminauhasta. Nahkaliivi on Neulanhaltija aikoinaan kummipojalleen ompelema. Housuina toimivat lapsen vanhat lyhyeksi jääneet collegehousut, joihin Neulanhaltija ompeli tädin mokkanahkasaappaiden varret. Saappaiden pohja ommeltiin vahvasta pellava kankaasta. Puukon vuoli lapsi itse. HII O HOI!!!


Merelliseen teemaan soveltuivat myös Neulanhaltijan valmistama tyynynpäällinen, jossa tikkaus on toteutettu vapaalla konekirjonnalla. Tyynyliinan tikkauksena on sanoja.

"Aallot pauhaa ja lyö, mutta iloiset merimiehet vain lettuja syö"


Aallot ja laiva on applikoitu pohjakankaan päälle usealla suoralla ompeleella.
"Lokki nauraa"   "Lokki laulaa"  " Kraak kraak"


Ja koska merirosvot rakastavat kaikkea kiiltävää, pitää leikissä olla myös aarteita. Aarteita on myös tässä Neulanhaltijan yhdessä lastensa kanssa valmistamassa tilkkupeitossa. Tätä tilkkupeittoa on käytetty meillä syntymäpäivinä ongintaverhona.

Tilkkupeiton kuvat on appikoitu usealla suoralla ompeleella tai kirjottu ompelukoneella. Tikkaukset on työstetty vapaalla konekirjonnalla.


Lastenhuoneen kattoa koristaa viirinauha, joka työstettiin sukulaisten käytöstä poistettujen kauluspaitojen kankaista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!