lauantai 29. lokakuuta 2011

Sata nappia / sataa nappeja - tilkkutyön tikkaus napeinNeulanhaltija peri vuosia sitten isoäidiltään ison purnukan nappeja, joita taloudellinen isoäiti oli purkanut vanhoista vaatteista leikatessaan niitä matonkuteiksi suvun räsymattoihin. Samoihin aikoihin Neulanhaltijan äiti kävi läpi lakana-arsenaaliaan ja antoi tyttärelleen ja omalle äidilleen pinon vanhoja lakanoita jatkotyöstöä varten. Osa lakanoista päätyi mattoihin kuteiksi ja osa päätyi värikattilaan ja tähän applikoinnilla toteutettuun tilkkutäkkiin.


Vaikka Neulanhaltija toteuttaa yleensä kaikki tilkkutäkit ompelukoneella ommellen, on joskus tilkkutäkit on mukava ommella ja tikata käsinkin. Sata nappia / sataa nappeja -  tilkkutyö on yksi näistä käsin työstetyistä tilkkupeitoista. 


Täkki on ommeltu koneella, mutta sateenvarjot on applikoitu piilopistoin. Koko peitto on tikattu käsin pienin etupistoin eli niillä perinteisillä harsinpistoilla, mutta minisellaisilla. Ruudullisia kankaita lukuunottamatta kaikki peiton kankaat on värjätty itse. Kaikki kankaat ovat vanhoja lakanoita. Vanhoista lakanoista on hyödynnetty vain vahvat osat. Hiutuneet ja ohuet osat päätyivät matonkuteiksi.Tässä kuvassa Neulanhaltijan lapsosten tilkkutäkeistä rakennettu salamaja keskellä olohuonettamme ; )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!