torstai 6. lokakuuta 2011

Pajukransseja ja huopakoristeitaNeulanhaltijan lapsosten mielestä pelkät pajukranssit olivat ilman koristuksia hieman tylsiä. Koska Neulanhaltija karsastaa muovikrääsää ja kimallenauhoja luonnonmateriaalikranssien koristeina, päätimme työstää koristeet huovasta.


Ensimmäiseen kranssiin valmistettiin valkoisia suomenlampaanvillaisia huopapalloja. Neulanhaltijan 4-vuotias poika innostui niin pallojen pyörittelystä, että näitä pallojuttuja tulee muulloinkin tässä syksyn mittaan blogipäivityksissä lisää. Mitä kaikkea palloista vielä keksimmekään...


Päätimme laittaa kranssiin vain kolme palloa, jotta pienin sormin upeasti punottu pajukin pääsee oikeuksiinsa. Hyödynsimme koristelussa myös vanhasta huovutusprojektista ylijäänyttä vihreää esihuovutettua huopalevyä. Sekä valkoinen villa, että murrettuvihreä villa on ostettu Ylistaron kehräämöltä. www.ylistaronkehraamo.fi.


Näin upea tuli Neulanhaltija pojan kranssista!


Tässä koko komistus. Pallot ja lehdet liimasimme kranssiin erikeepperillä, mutta kuumaliima ja etenkin pikaliima sopii myös liimaukseen hyvin.


Kranssien valmistuksessa oli mukana myös ystävän 4,5-vuotias tytär, joka halusi (yllättävästi) kranssiinsa jotain vieläkin hempeämpää. Tyttösen kranssin koristelussa päätimme hyödyntää Neulanhaltijan piloille pyykkäämän villapaidan hyvin vanuttunutta neulosta. Tästä huopuneesta villapaidasta neulanhaltija työsti jo aijemmin tyttärelleen mekon ja muutaman rintarossin. Mekon ja rintarossit kuvaan jonkin toisen päivän blogiin, kun käyn samalla läpi joitain muitakin vaatetuunauksia, joita olen työstänyt.


Neulanhaltija ompeli "Prinsessa Ruususen"-kranssiin vanuneesta neuleesta ruusun pyörittämällä kevyesti laskostettua villaneuloskaitaletta päästä päähän.


Lehti työstettiin limenvihreästä esihuovutetusta huopalevystä. Jota Neulanhaltija on ostanut Pirtin Kehräämöltä. www.pirtinkehraamo.fi.


Huoparuususta tuli pieni taideteos.


Ja näin suloinen ja  hempeä tuli tästäkin "Prisessa Ruususen" kranssista.
Koristellut kranssit soveltuvat ovikoristelun ohella myös persoonallisiksi kynttiläkransseiksi.


Neulanhaltija valmisti lasten avustamisen ohella tälläisen pienen pienen kranssin Maileg -hahamojen uuden kodin ovea koristamaan. Kotia ei tosin vielä ole kuin luonnoskansiossa, mutta onpahan ainakin kranssi ovea koristamaan jo valmiina ; )  Asiat siis tärkeysjärjestyksessä ; ) Tämä kranssi on tehty kahdesta pajun vitsasta ja on halkaisijaltaan 8 cm. Lasten tekemät kranssit ovat halkaisijaltaan n. 20 cm ja niissä on n. 7 pajunvitsaa.

Liina kranssien alla on Neulanhaltijan aikoinaan tädiltään häälahjaksi saama Alajärven Kotitekstiilin pellavaliina. Kiitosta vain tädille! Liina on yhä mieluinen!


Huomenna Neulanhaltijalla onkin taas neulekerho ystävättäriensä kanssa. Täytyykin mennä tästä nuuhkimaan lankoja, jotta syntyisi uusia ideoita neuletöihin.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania ruusuja! Justiin säästiin samaa sävyä olevan vanhan villapaidan ja mietin mitä siitä sais tehtyä - Kiitos neulanhaltijalle tästä ihanasta kranssivinkistä!

    VastaaPoista
  2. Kiva, että ideani miellyttävät. Vanhat ohuet villaneuleet ovat mitä parhainta askartelumateriaalia. Ja se villan tuntu, kuinka ihana sitä onkaan työstää sen pehmeyden elastisuuden ja lämmön vuoksi. Miljoona, miljoona, miljoona ruusua sinulle, Kesätuulia!

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!