lauantai 15. lokakuuta 2011

Pikaisesti valmistettavia hiuskoristeita
Joskus on ihanaa höpsöillä jotain pikaista päällepantavaa kun tulee kyläkutsu tai meille tulee oikein illallisvieraita, kuten tänään. Tänään pikastailauksena illalliskutsuja varten syntyi pari hiuspantaa.


Perushiuspannat saivat muutamassa minuutissa uuden söpöilevämmän ilmeen pitsillä, villakankaalla ja napilla.


Pitsinauha rypytettiin villakangaskukan alle pienin käsinompelupistoin ja koko komistus viimeisteltiin helmiäisnapilla.
Tässä vielä kuva Neulanhaltijan tyttärelleen sukulaispojan synttärikutsuille kesällä pikapikana valmistamasta hiusruusukkeesta. Ruusuke työstyi myös muutamassa minuutissa mökiltä löytyneestä keskeltä hiutuneesta vanhan roosan värisestä lakanasta, kanttinauhasta ja napista. Rypytystä, rypytystä ja pieniä käsinommeltavia pistoja....


Tämän hiuskoristeen lähtökohtana on yoyo -tilkkutyötekniikka, josta lisää myöhemmin jossain muussa päivityksessä. Idea on kuitenkin se, että iso pyöreä tilkku rypytetään reinoiltaan pitkin käsinommeltavin pistoin ruusukkeeksi. Tällä tekniikalla Neulanhaltija on työstänyt myös muutaman keväisen tilkkutäkin. Ja tätä tekniikkaa on käytetty myös joskus aijemmin tässä blogissa esitellyssä Neulanhaltijan työstämässä sormuksessa.


Huomaa hiuskoristeen reunassa käsin kirjottu revinnäisommel, joka koristi tuota vanhaa lakanaa josta tämä roosa ruusuke on muokattu. Aika herkku, vai mitä?

Liina hiuskoristeen alla on Helmi Vuorelman pellavainen kaitaliina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!