tiistai 18. lokakuuta 2011

Tilkkutäkit Vaahteranmäen Eemelille ja Pikku-IidalleTänään vietetään valtakunnallista sadunpäivää. Meidän perheessä sadunpäivä on onneksi joka päivä jo äidin nimenkin mukaan, mutta myös yhteisten satuhetkien mukaan. Me luemme kirjoja todella paljon! Jo useampana kesänäkin poikamme ovat voittaneet "Lukevin lomalainen" -kirjastokilpailun kesämökkipaikkakunnallamme. Sivuja tuli tänäkin kesänä yli 2000.

Kirjojen inoittamina on tähän talouteen syntynyt myös joitain tekstiilejä. Tänään Neulanhaltija esittelee teille Vaahteramäen Eemeli ja Iida -tilkkutäkit.


Eemeli tilkkutäkki valmistui aikoinaan "tuhoa kaikki jämätilkut" -projektina meidän toiselle lapsellemme, joka  on luonteeltaan hyvin eemelimäinen.  Peiton koko on 1 m x 185 cm.


Eemeli-printtikankaan sain vuosia sitten ihanalta oppilaaltani Kempeleen kansalaisopistosta. Kangas oli toiminut 70-luvulla hänen lastensa huoneen verhona. Varastossasi odottaa myös lahtelaiselta ystävältäni saama Peppi Pitkätossu -kangas, josta olisi tarkoitus työstää myös peitto, kunhan Neulanhaltija saa nykyiset keskeneräiset projektit ensin loppuun.


"Tuhoa kaikki tilkut" -projektissani oli Eemeli tilkkutyössä mukana kaikki siniset, violetit ja vihreät tilkut. Tälläinen lähivärienvalinta onkin värisommitelmista yksi mielestäni mukavimpia.  Myöhemmin blokkaan  myös lähivärivalinnalla toteutetun punasävyisen-peiton.


Applikoin Eemeli-kuvat liimaten ne pohjakankaaseen kaksipuoleisella liimaharsolla ja sitten ommellen kuvan reunat useaan kertaan suoralla ompeleella. Neulanhaltija käyttää mieluiten applikaatiotöissä suoraa ommelta, Siksak-ommel on niin raskaan oloinen ja käsin ompelu on usein liian hidasta.


Jotta Pikku-Iidalle ei olisi tullut paha mieli, on hänellekin tehty oma peittonsa. Pikku-Iidan peitto on meillä aina mukana kaikilla kesäpiknikeillä, koska sen välissä on hyvin ohut vanu ja näin ollen se on kevyt kantaa ja menee pieneen tilaan. Peiton koko on n. 80 cm x 130 cm.


Tämän Pikku-Iidan peiton Neulanhaltija toteutti lapsuudenkotinsa tilkkulaatikosta löytyneistä tilkuista. Kaikki tilkut olivat Neulanhaltija äidin aikoinaan omille lapsilleen ompelemien vaate- ja tekstiilikankaiden jäännöspaloja. Ruskea taustakangas on Neulanhaltijan värjäämä. 


Mukavaa sadunpäivää kaikille lukijoille! Lukekaa paljon, se kannattaa. Arjesta selviää helpommin kun uppoutuu välillä sadun maailmaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!