torstai 10. marraskuuta 2011

Huurteisen aamun pitsikukka


Parina aamuna olemme saanet ihailla pakkasen purasemaa luontoa. Neulanhaltijan kotipihan nurmi oli kuin hopealla huurrettu. Puiden lehdet olivat käpristyneet mitä mielikuvituksellisempiin muotoihin. Luonnon kiertokulku ja elämän hauras kauneus pistää hiljaiseksi...


 


Neulanhaltija kaiveli eilen lastensa kanssa konekirjonnan näytearkkuaan. Arkku oli suljettu kuutisen vuotta sitten Neulanhaltijan auskultoinnin jälkeen. Monta vuotta se komeili vain työhuoneen hyllyllä - kotiäiti kun ei näytteitään tarvinnut. Suurin osa näytteistä oli materiaalikokeiluja, joita näin blogin välityksellä on jokseenkin vaikeaa esitellä, mutta oli siellä myös paljon valmiita tuotteita, joita te, rakkaat lukijat, pääsette kyllä näkemään. Ja mainos, mainos, mainos.... Konekirjontakursseja pidän kyllä mielelläni, oikestaan olisi tosi mukavaa päästä välillä  taas opettamaankin.... Joten kurssitilauksia otetaan vastaan tekniikasta kuin tekniikastakin ; )


Yksi näytearkun näytteistä oli tämä jääkukka, joka on valmistettu silkki- ja metallilangasta veteenliukenevan tukimateriaalin ( = solvykalvo) päälle. Veteenliukenevan materiaalin päälle työstämisestä tulee tarkemmat ohjeet myöhemmissä päivityksissä.


Pitsikukka pääsi koristamaan kalalangasta virkattua nyöriä, johon tuli vahingossa ihan tolkuttomasti kierrettä. Korussa kierre näyttikin oikein hyvältä - virheet on hyvä kääntää voitoksi!

Niiden lukijoiden, joita koneella ommellut pitsisidokset viehättävät, kannattaa käydä lukaisemassa tuosta sivupalkista linkki: Galleria Satu Itäpää. Siellä on hyvin paljon tekstiilejä, joissa on työstetty pitsiä katoavan tukimateriaalin kanssa.
4 kommenttia:

 1. Tuo sinun ompelukonepitsisi on kyllä todella herkkää! Oma kärsivällisyyteni ei kyllä ikinä riittäisi sen tekemiseen niin kuin ei muidenkaan pitsien :(. Haluaisin kyllä oppia tekniikan.

  Mutta innoissani osallistuisin periaatteessa mille tahansa kurssillesi, jos sellainen sattuisi Suomen-vierailuni aikaan. Eli "sormet ristissä" kuten täällä sanotaan, että löytyy innokas kurssinjärjestäjä!

  VastaaPoista
 2. Ompelukonepitsin ompelu ei ole lainkaan vaikeaa tai aikaa vievää. Siinä tarvitaan vain järjestelmällisyyttä sekä rauhallisia otteita. Tarkempia ohjeita on tulossa myöhemmin....

  VastaaPoista
 3. Upea koru!!! Toivoisin lisää näitä konekirjonta juttuja. Olet todella taitava!!!!

  Mimmu

  VastaaPoista
 4. Kiva, että tykkäsit, Mimmu! Ompelukonepitsit ovat myös oma intohimoni ja niitä löytyy kotoamme paljon. Alan käydä niitä läpi keväällä. Klikkaamalla Galleria Satu Itäpää -kuvaketta tuolta sivupalkista näet paljon konekirjonnalla / konepitsitekniikalla valmistettuja taidetekstiilejä. Galleriaa kannattaa lukea vanhimmasta päivityksestä uusimpaan.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!