lauantai 12. marraskuuta 2011

Pesulappujen ja mikrokuituliinan uudet muodotNeulanhaltija sai ilokseen kirjeen Neulanhaltija-blogin lukijalta Sveitsistä. Kirjeessä oli irtovärin sieppaavia pesulappusia. Yksi lappusista oli puhdas ja muut 7 jo värisieppareina toimineita. Tälläiset lappuset olivat Neulanhaltijalle tuntematon juttu. Tietääkö joku saako tälläisiä Suomesta? Lappujen idea on siis siinä, että kun sellaisen laittaa pesukoneeseen esimerkiksi musta-valkoisen tekstiilin kanssa, se sieppaa mustan irtovärin itseensä, eikä valkoinen harmaannu. Kirjeessä oli myös haaste. Ranskalaisessa tilkkutyölehdessä oli työstetty näistä lappusista tilkkutekstiilejä - Mitä Neulanhaltija keksisi näistä?


Neulanhaltija oli innoissaan. Blogi oli alkanut tuottaa hedelmää ; )Tässä kuva ranskalaisesta lehdestä, LES Nouvelles - n 110, 57 jossa lappusista oli työstetty tilkkupintaa. Samaisessa lehdessä on muuten joskus vuosia sitten ollut juttu usean sivun juttu Galleria Satu Itäpään taidetekstiileistä, joita oli näyttelyssä Saint-Marie-Aux-Mines:ssa v. 2006.Lappusten kuitukangasmainen rakenne tarjosi monia mahdollisuuksia.  Neulanhaltija päätti työstää pesulappusista asustekukkasia. Niitä työstyikin monen monta. Suurin osa niistä päätyi ommelluksi tyttären pinneihin koristeeksi.(Eivät nyt pinnit katoa niin helposti kuin ennen, kun koriste on jokseenkin suuri) Osa jäi odottamaan sopivaa vaatetta, johon ne voisi kiinnittää.

Kaikissa kukkasissa on vain ja ainostaan pasulappusien materiaalia ja muutama ommel. Ei liimaa, nappeja, pitsejä tms. vaan ehtaa roskiksenjätemateriaalia ; )


Neulanhaltijan työstäessä kukkia, halusivat lapset tehdä vielä pienen lahjan huomista isänpäivää varten... 


Niinpä kierrätysteemaa jatkaen silppusimme vanhan rikkinäisen mikrokuituliinan isin autoon aurinkolasipyyhkeiksi. Meillä nimittäin lasit ovat jotenkin aina täynnä sormenjälkiä tai jotain muta töhnää kun niitä tarvittaisiin ja autossa ei koskaan ole mitään muuta kuin talouspaperia ja Neulanhaltijan paidanhelma, johon laseja kiireessä putsataan. Nyt on sitten isillä huomenna ihan oikeat kunnon ajo- ja aurinkolasien puhdistuspyyhkeet.


Mukavaa huomista isänpäivää kaikille ja muistakaa olla iseille kilttejä!!!

2 kommenttia:

  1. Myös täällä on myytävänä noita värinsieppaaja-kankaita, mutta itse en ole koskaan kokeillut. Kivoja asusteita sait niistä aikaan!

    Itseäni kiehtoo kovasti tuollainen "sattumanvaraisuus" eli miten värjäysprosessi on tässä ollut sivutuote ja täysin hakuammuntaa, mutta värit näyttävät kuitenkin sointuvan mukavasti yhteen.

    Tästä virisi mieleeni uusi idea eräästä toisesta, myös luullakseni Suomessa tuntemattomasta hukkamateriaalista. Kunhan vähän muhittelen mielessäni, saattaa Neulanhaltija saada postia myös meren takaa ;)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, hukkamateriaali on hauska haaste!!! Laittakaa vaan postia! Laitan postiosoitteen sahköpostina niille, jotka haluavat laittaa haasteita tännepäin.

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!