torstai 17. marraskuuta 2011

Punavalkoinen joulupallopeitto kaitaletilkuista


Edellisessä postauksessa oli kuva Neulanhaltijan perheen joulupallopeitosta. Tässä lyhyesti ohjeet vastaavanlaisen joulupallopeiton valmistamiseen.


Joulupalloblokki koostuu kuudesta punasävyisestä (värihän voi toki olla mikä vain) kaitaleesta, joita on ommeltu yhteen usean metrin kaistalenauhaksi. Muista huolellinen silitys! Kaistalenauha leikataan neliöksi. Neliöistä poistetaan kulmat. Kulmien paikalle ommellaan taustakankasta (tässä valkoinen) uudet kolmion malliset kulmapalat. Koko blokki kierretään vielä taustakankaan värisellä kaitaleella ympäri. Valmiit blokit yhdistetään toisiinsa.


Joulupallon kankkaat kannattaa valita toisiinsa sointuviksi. Työstä tulee levoton, jos kaitaleet ovat kovasti erivärisiä keskenään.


Valmis työ tikataan huolellisesti. Tilkkutyön tikkauksesta löytyy postaus tuolta sivuvalikosta kohdasta: Tikkaus. Vanuna neulanhaltija käyttää lähes poikkeuksetta puuvillavanua, jota ostaa verkkokauppa: Soilin käsityötarvikkeesta.

Punaisista poisleikatuista kulmapaloista Neulanhaltija ompeli crazyquilt tilkkupeiton. Crazyquilt -tekniikka on esitelty blogissa jo aijemmin. Punainen Crazy -peitto esitellään myöhemmin.


Kotimme alkaa siis pikkuhiljaa vaihtua jouluväritykseen. Seuraavassa päivityksessä esittelen kuvassa näkyvän huovutetun ruututyynyn, siihen sointuvat pellava-huopaverhot ja huopaliinan. Niitä tässä sitten silittelenkin tämän loppupäivän ; ) Pellavaverhojen silittäminen on niin kovin hidasta hommaa...


3 kommenttia:

 1. Voih, ihania ovat. Klinika on tyytynyt ja tyytyy vastakin vain ihailemaan tilkkupeittoja. Ehkä sitten mummona valmistuu ensimmäinen. Millintarkka työ kun ei ole meikäläisen luonteenlaadulle sopivaa. :( Odotan innolla kyllä lisää kuvia ja varsinkin sitä crazy quilting -tuotetta.

  VastaaPoista
 2. Niin tilkkutöitä voi ommella milliviivaimen kanssa tai ilman. Neulanhaltija on omissa hommissaan aika suurpiirteinen. Muutaman millin heitot ei paljon hetkauta. Isossa pinnassa ei niitä edes huomaa. Mutta toki Crazy quilt sekä jossain vaiheessa tulevaisuudessa esittelemäni tilkkumaalaus/tilkkupizza -tekniikka antavat vielä suurpiirteisemmät mahdollisuudet. Niissä tekniikoissa saa ommella viksin vonksin ihan luvan kanssa ; )

  VastaaPoista
 3. Mistähän johtuu, että luulin lähettäneeni kommentin, mutta se ei näykään...

  No, laitan uudelleen. Eli kävin katsomassa noita tikkausohjeitasi (aivan upeita sinun täkit!) ja rupesi kovasti tekemään mieli tilkkutöiden tekoon :) en ehkä maltakaan odottaa mummoutumista. Mutta kaipaisin vinkkejä hyvään ja mielenkiintoiseen aloitusblokkiin tai tekniikkaan, joka sopisi sellaiselle aloittelijalle, joka haluaa suunnitella kaiken itse. Mielessä ehkä tyynynpäällisen tai korkeintaan lapsen torkkupeiton kokoinen projekti.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!