maanantai 28. marraskuuta 2011

Montako yötä on jouluun?Kun ulos katsoo, ei kyllä millään uskoisi joulukuun lähestyvän. Mutta lasten jatkuvasta "montako yötä vielä" -horpatuksesta päätellen joulu tulee piankin. 


Neulanhaltijalla on tapana valmistaa muutama uusi joulukoriste joka joulu.Tänä vuonna yksi uusista joulujutuista on Jätti -Pupun joulukalenterimekko. Mekko työstyi pikkuhiljaa syksyn aikana ilta yhdeksän jälkeen, kun perheen pienet silmäparit olivat suljettuina sängyissään.


Neulanhaltija serkku bongasi pari kuukautta sitten Mailegin XL Pupu-tytön Kangasalan kirpparilta ja muutaman puhelin soiton jälkeen pupu löysi meiltä uuden kotinsa. Ostohetkellä pupulla oli päällään kaunis kesäinen farkkumekko, puna-valkoruudulliset pikkarit ja puna-valkoiset tennarit. Noista punaisista asusteista se ajatus sitten joulumekosta lähtikin...

Olkkarin verhoista oli jäänyt juuri hihalliseen mekkoon tarvittava jämäpala ja varaston Tilda-kankaista löytyi sopivia paloja mekon pikkutaskuiksi.


Taskujen numerot Neulanhaltija leikkasi Lapin kansallipukuhuovasta, jota Neulanhaltija oli ostanut joskus kauan sitten oppilaaltaan Kempeleestä.


Saapa nähdä mitä lapsoset sanovat kun uusi "perheenjäsen" loikkii joulukuun ensimmäisenä aamuna kotiimme.


Pupu-neidin taskuihin on tarkoitus lisätä joka aamu uusi lappu, josta ekaluokkalainen saa lukea päivän yllätyksen. Yllätys voi olla yhteinen leipomishetki, koko perheen peli-ilta, karamelliyllätys sohvatyynyn takana tms.


Jos joku lukija tykästyi puettavaan joulukalenteriin, niin Mailegilla on vastaavan tyylinen kalenteriessulla puettu XL Nisse -tonttutyttö ja -poika myös, jos nimittäin parissa päivässä ei ehdi enää ommella kotiinsa vastaavaa.

Kalenteri Nissejä saa mm Sisustus Fannystä Lahdesta.2 kommenttia:

  1. Kivoja nuo Mailegin piparitouhut, kiva, että hekin pääsevät mukaan jouluvalmisteluihinne. Ja etenkin: tosi kivoja olivat nuo rannekorut, joita olit tehnyt, hienoja!

    VastaaPoista
  2. Niin, Maileg lelut elävät kanssamme nykyään hyvin tiiviisti ; ) Nuorimmaisemme on niihin täysin ihastunut. Ja isot pojatkin tykkäävät sommitella pikku-siskon leikkeihin asetelmia. Mailegien joulupiparijutuistakin olivat kaikki Neulanhaltijan lapset aivan yhtä innostuneita ikään tai kokoon katsomatta.

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!