tiistai 15. marraskuuta 2011

Kurkkivatko tontut jo ikkunan takaa?Muutamana hämäränä iltana Neulanhaltijan pihalla on kurkkinut lasten silmin nähden jo tonttu. Joulu on siis pikkuhiljaa taas tulossa...

Neulanhaltijan perheessä aletaankin nyt pikkuhiljaa valmistelemaan joulua. Joulupukin konttiin on tarkoitus valmistaa yhtä jos toista käsintehtyä. Olohuoneen ja ompeluhuoneen nurkissa odottavatkin yksi jos toinenkin projekti valmistumistaan. On tulossa ompelujuttuja, neuleita, tilkkutöitä, huovutuksia ja muutama askartelukin...

Iltojen hämärtyessä sisäpuuhastelu ihanien lahjojen valmistamisen parissa onkin mitä parhainta puuhaa. Uskallan väittää, että itse tekeminen on paljon mukavampaa kuin kaupoilla jouluruuhkassa hikiniskassa joululahjojen haalaaminen. Myös ystävien kanssa glögikupposten ja suklaakonvehtien voimalla pidetyt joululahjavalvojaiset ovat upea tapa tonttuilla - aamullakin  mieli on paljon kevyempi kuin erinäisten pikkujouluhärpätysten jälkeen. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!


Meidän perheen kuopus näki jokin aikaa sitten ystävällään mollamaijan, johon ihastui kovasti. Molla oli hankittu Kanadasta ja oli sikäläisittäin oikea hitti-lelu, jota valmistaa www.raplapla.com. No, Kanada oli meille liian kaukana ja mollan hintakin oli aikasta korkea, joten Neulanhaltija väsäsi sitten samettineulosjämistä kuopukselle omat mollat. Mollat saivat nimekseen Tonttu ja Pelle. Niiden kanssa joulunodotus on "kuin tanssia vaan"... Näitä ei raaskittu laittaa joulupakettin, kun kuopukselle taitaa muutenkin tulla niin paljon paketteja, että liika on liikaa. Joten ystävykset pääsivät heti leikkiin mukaan.


Tässä ystävykset ovat lähdössä kuopuksen kanssa kävelyretkelle. Molemmat kaverukset on valmistettu jämämateriaaleista. Päät on tehty fleesestä ja "hiukset" karvakankaasta. Vartalo on neulossameteista, jotka ovat peräisin anopin 70 ja 80-lukujen jämäkangasvarastosta. Silmät ovat turvasilmät ja korviin asti hymyilevä suu on pitsinauhaa. Kaverukset on täytetty vanhan unityynyn sisusvanulla. Tontun ja Pellen torkkupeiton Neulanhaltija on ommellut Tilda -kankaista tilkkutyönä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!