torstai 1. syyskuuta 2011

Hirsimökkitäkkejä kaappien kätköistäKoska lapsiperheessä tarvitaan majanrakennus materiaalia, on Neulanhaltija työstänyt yhden jos toisenkin tilkkutäkin lapsille majatarpeiksi. Tässä pari hirsimökki -blokkilla valmistettua täkkiä.


Tässä syksyn aikana Neulanhaltija aikoo esitellä joitain vinkkejä tekstiilisuunnittelun värivalinnan helpottamiseksi. Tämä yllä oleva oranssi -sininen -tilkkutäkki on toteutettu väriympyrän vastavärivalintaperiaatteella. Vastaväreja käytettään tekstiileissä yllättävän harvoin, vaikka niiden käyttö miellyttää usein erityisesti juuri leikki-ikäisen silmää. Vastaväripareja ovat joulun perinteiset punainen ja vihreä, violetti ja keltainen sekä tämä osanssi ja sininen.


Tämä hirsimökkitekniikalla valmistettu piknik-peitto on työstetty väriympyrän lähivärein. Näitä väriyhdistelmiä tilkkutöissä näkee usein, mutta tätä vihreä-keltaista harvemmin. Muita lähivärejä ovat oranssi ja punainen, punainen ja violetti, violetti ja sininen, sininen ja vihreä sekä keltainen ja oranssi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!