maanantai 19. syyskuuta 2011

Suopursulangasta ja teepussihuovasta nalleksiNeulanhaltijan kodin kirjastohuoneen kirjahyllyn päällä istua nököttää nalleperhe. Tämän  nalleperheen pojanviikarin Neulanhaltija valmisti 90-luvun alussa suopursuilla värjätystä villalangasta ja teepusseilla värjätyistä huopapalasista.


Nalle on neulottu ainaoikein neuleena yhtenä  A3 -kokoisena neliönä valkoisella villalangalla. Tämän jälkeen neulelevy oli tarkoitus vanuttaa keittämällä se aluna-suopursuvedessä. Villalanka ei kuitenkaan yrityksistä huolimatta huopunut, mutta värjäytyi kyllä kauniin keltaiseksi. Tämän jälkeen Neulanhaltija kuivatti villaneulepalan ja leikkasi siitä ja keltaisesta puuvillakankaasta nallen palat. Puuvillapalan ja neulepalan Neulanhaltija yhdisti reunoiltaan toisiinsa siksakompeleella.


Jalkapohjia ja kämmeniä varten Neulanhaltija värjäsi teepusseilla valkoisen huopalevyn vaalean ruskeaksi.


Nallen Neulanhaltija ompeli koneella. Pään, kädet ja jalat Neulanhaltija kiinnitti muovinivelillä. Myös silmät ovat ns. turvasilmät. Nivelet pysyvät hyvin paikallaan, koska nallella on tiukkasidoksinen puuvillavuori. Niveliä ja turvasilmiä saa Sinooperista ja muista askarteluun erikoistuneista nappi- ja nippelikaupoista.

Nallen takana on Neulanhaltijan kangaspuilla kutoma pellavatyyny.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!