sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Huopaeläimiä ja syksyinen kolmiotilkkutäkkiNeulanhaltijan perjantainen "Naisten neulekerho" oli todella terapeuttinen kokemus. Neulanhaltija oli tapaamisesta todella innoissaan. Oli upeaa puuhailla käsitöitä toisten naisten kanssa. Puikkojen kilistessä ja puheen soristessa, tuli mieletön ikävä Oulun ja Kempeleen kansalaisopistoja, joissa Neulanhaltija useat vuodet työskenteli ihanien kurssilaisten ohjaajana. Terveisiä vain kaikille, en ole teitä unohtanut!!!!

Vaikka perjantain neulekerho olikin mukaansa tempaava, viikonloppu kului kauniista säästä johtuen Neulanhaltijan perheessä pihahommissa, eikä puikkoja kilisyttäen. Mutta kunhan ilmat kurjistuvat tulee tänne blogiin kivoja neuletöitäkin.


Tänään Neulanhaltija oli haravointipuuhissa. Lapset telmusivat omiaan ja estääkseen lehtikasojen hajottamisleikin alkamisen, Neulanhaltija kaivoi kätköistään huovuttamiaan metsäneläimiä, joilla lapset innoissaan leikkivätkin.


Tämän ilveksen Neulanhaltija valmisti Oulussa työskennellessään kymmenisen vuotta sitten näytteeksi opiskelijoille täysvillaisen hahmon huovuttamisesta. Tuolloin huopaneula ei ollut vielä käytössä, joten tämä 100 % suomenlampaanvillaa oleva ilves on täysin märkähuovutettu ja omin käsin muovattu.


Täyttä villaa on myös tämä vesihuovutettu Kärppä, joka on myös huovutettu ilman huopaneulaa tai tukirankaa.Ilveksen ja kärpän kanssa samoihin aikoihin ja samalla tekniikalla valmistui aikoinaan myös tämä mesikämmen. Silmät, nenät ja suut olen kirjonut muliinilangoin. Eläimet ovat tosi kovia ja tukevia. Kestävät lasten rajutkin leikit ilman vaurioita.


Neulanhaltija kotona yhden lapsen sänkynä toimii upea appiukon kotoa peritty 1800-luvun lopun sivustavedettävä sänky. Alla olevan kuvan ruskea-harmaan tilkkupeitteen Neulanhaltija valmisti muutama vuosi sitten syysajan päiväpeitteeksi tuohon sänkyyn. Tänään tuo peite otettiin tilkkutäkkikaapista taas käyttöön kesäajan kukkaistilkkutäkin tilalle.


Ruskesävyinen tilkkupeitto on valmistettu kolmioista, jotka on ommeltu ensin vinoneliöiksi ja sitten vinoneliöt pötköiksi. Pötköt on sitten yhdistetty toisiinsa ja peitto tikattu ompelukoneella. Välissä on vanu ja pohjalla yhtenäinen puuvillakangas. Reunat on huoliteltu vinokantilla. Tämä täkki edustaa tilkkutyön väriopin maanläheistenvärien värisommitelmaa. Tämä värisommitelma on tilkkutyöhön varma valinta harmoonisen lopputuloksen saamiseksi. Tämä sommitelma myös kaunistuu vanhetessaan, tosin kuin kirkkaan ja vahvan väriset peitot, jotka vanhettuessaan haalistuvat ja menettävät "voimaansa".


Yksityiskohta kolmiotilkkutökistä.

2 kommenttia:

 1. Kiitos Neulanhaltialle ihanasta perjantaisesta naisten neulekerhosta!
  Suosittelen muillekin pienten "kässäkerhojen" perustamista, omassa ystäväpiirissään. On mahtava jakaa ideoita ja rupatella, iloista ja suruista.
  Olen ollut harmissani kesän loppumisesta, koska puutarhatyöt ovat olleet terapiani ja inspiraationi. Mutta nyt melkein pakahdun innostuksesta virkata ja värkkäillä muitakin käsitöitä. Nyt syksy onkin kaikenlaisen värkkäilyn mahdollisuus.
  Myös sun blogi tuo varmasti monen elämään ideoita ja iloa! Kiitos myös siitä!

  VastaaPoista
 2. Kiitosta vain! Kyllä käsityön valmistaminen yksin tai yhdessä on mitä parhainta terapiaa! Ja vielä kun välillä saa rupatella hyvässä ilmapiirissä kaikesta maan ja taivaan väliltä, on onni lähes taattu ; )

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!