sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Sukkamatto tuli viimein valmiiksiNeulanhaltija sai viimein valmiiksi tässä muutama viikko sitten aloittamansa polvisukista ja sukkahousuista kootun maton. Matosta tuli aikas hieno! Ensin Neulanhaltija halkaisi maton, tavoitteenaan työstääkin siitä pitkä ja kapea matto. Maton pituuden ja leveyden suhde oli kuitenkin todella eriskummallinen, joten viikon mietinnän jälkeen päätti Neulanhaltija ommella maton keskelle sauman ja yhdistää näin maton taas leveäksi. Maton päällisen Neulanhaltija ompeli pussiin fleese vuorin kanssa.Maton tikkausta varten Neulanhaltija harsi maton raitapäällisen ja fleese alaosan tukevasti kiinni toisiinsa. Kunnon harsinnan jälkeen maton osat oli ilo tikata ompelukoneella. Tikkauksessa Neulanhaltija käyttää aina yläsyöttäjä-paininjalkaa. Sitä ilman ei enää sen hankittuaan voi yksinkertaisesti ommella juuri mitään.Kuva yläsyöttäjäpaininjalasta. Yläsyöttäjiä on mahdollista saada ompelukonekaupoista yleisimpiin omepelukonemerkkeihin. Syöttäjä on melkoisen kallis lisävaruste, mutta sen hyödyllisyyttä ei voi ylikorostaa! SE on loistava kapine!!!


Matosta tuli aika rempseän railakas väritykseltään, mutta sopii meille kuin nappi nenään ; )

2 kommenttia:

  1. hei tämä on aivan ihana! Just ajattelin nakata tytön virttyneet sukkikset kierrätykseen, mutta taidanpa säästää... mielikuvitus alkoi laukata että mitä kaikkea muuta niistä voisikaan työstää! kiitos neulanhaltija!!!

    VastaaPoista
  2. Kiva, kiva! Blogini kantava ajatus onkin juuri antaa ideoita kunkin omille viritelmille. Omianikin saa kopsata valmistajien omaan käyttöön, mutta aina hienompaa jos stailaa juttuja omannäköisikseen. Kiitos kommenteista, Klinika!!!

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!