tiistai 20. syyskuuta 2011

Kangaspuilla kudottu ryijy lapsen ensimmäisen akvarellin pohjalta


Neulanhaltijan kodin yhtä kulmaa koristaa yli 30-vuotta vanha villiviini. Tällä viikolla syksyn saavuttua Etelä - Suomeenkin se on alkanut taas värjäytyä upeaan syksyn väriloistoonsa. Lehtien värjäytymistä seuraa innoissaan jokainen talossamme asustava silmäpari. Tuntuu kuin Luoja kävisi joka yö maalaamassa syysakvarelliaan meidän talomme kulmassa.


Kaksi vuotta sitten meidän silloin 2,5-vuotias poikamme innostui ikuistamaan tuota syksyn väriloistoa akvarellivärein. Ruskasta kumpuavan työn nimeksi tuli lopulta kuitenkin hevosenkenkiä ja omenoita, koska kaikki hevoslelut olivat silloin todella kovassa huudossa.


Samoihin aikoihin Neulanhaltija harrasti kankaankudontaa Lahden Harjulaopistolla ja päätti toteuttaa lapsensa ensimmäisestä akvarelliteoksesta kangaspuilla kudottavan ryijyn. Ryijyyn käytettiin puolen suvun villalangan jämät ja osa vielä värjättiin, jotta saatiin edes suurin piirtein taiteilijan maalama sävy ryijypintaan. Nyt valmis ryijy koristaa akvarellin kanssa Neulanhaltijan kodin eteistä. Ja uskotte varmaan kuinka ylpeä pikkumies onkaan itse suunnittelemastaan ryijystä!

Tämä ryijy ja sen suunnittelun lähtökohtana ollut akvarelli on esitelty myös Etelä-Suomen Sanomissa esitellyssä Ryijysarjassa 9.5.2011.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!