keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Kruunuja ja keksejä lastenjuhliinTänään Neulanhaltijan perheessä juhlittiin blogin 1 kk synttäreitä. Koko perheen iloksi lapsi- ja aikuisvieraitakin oli tuvan täydeltä.  Neulanhaltija värkkäsi juhliin pikaisesti vessapaperihylsykruunuja ja kielen mukanaan vieviä keksejä.


Vessapaperihylsykruunut maalattiin Neulanhaltijan kodin seinämaalien jämillä.


Ja ne kuivatettiin ulkona Neulanhaltijan pojan nikkaroiman pikkuhyllyn päällä. Kuivamisen jälkeen kruunuihin kiinnitettiin kullan ja hopeanvärisestä kuminauhasta leuan aluslenkit. Valmiin kruunun näkee edellisessä päivityksessä Neulanhaltijan päässä.


Suuhun pantavaksi energiapommiksi Neulanhaltija leipoi lempparileivontakirjansa ( Raisa Kettunen; Puputyttö ja Vohvelisankari) oheita mukaillen maapähkinä-smartieskarkkikeksejä.


Leivonta kulhona toimi Neulanhaltijan siskon valmistama keramiikkakulho. Leivinliina käsinkudottua pellavaa, ostettu joskus kirppikseltä.


 Maapähkinä-smartieskarkkikeksit


2,3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
100 g margariinia
170 g maapähkinävoita
1 dl sokeria
1,2 dl fariinisokeria
Jokaisen keksin päälle 5-8 smarties tms. karkkia


Sekoita kulhossa margariini, maapähkinävoi ja sokerit kuohkeaksi. Sekoita varovasti jauhot joihin sooda on sekoitettu. Muotoile käsin pellille pieniä leipäsiä ja painele niiden päälle karkkeja. Paista 175 C 12 minuuttia. Ja nauti maidon tai hyvän kahvin tai teen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!