tiistai 6. joulukuuta 2011

Itsenäisyyspäivän kunniaksiTänään satoi ensilumi. Maa on valkea ja taivas sininen. Lapset ovat innoissaan kuin vasikat kesälaitumille päästyään. Valkeus voiti viimein.

Neulanhaltijan perheessä itsenäisyyspäivää juhlistetaan tänä vuonna Mauri Kunnaksen Suomi-klassikoiden parissa. Päiväkahvilla nautiskellaan Suomi-aiheisia herkkuja, joita työstimme eilen lapsosten kanssa. Päiväkahvipöydässä sinivalkoisella liinalla tarjoillaan kynttilöiden valossa Suomi-tryffeleitä, mustikkapiirakkaa, leipäjuustoa lakkahillolla ja suomineitomuotilla valmistettuja pipareita.


Neulanhaltijan tomera pikkutytär saa juhlan kunniaksi pukeutua kansallispukuunsa. Kansallispukuja on sattumoisin päätynyt varastoihin useampiakin kappaleita. Neulanhaltija on bongannut ne kaikki kirpputorilta täältä Lahdesta. Pikkuruiset kansallispuvut ovat niin suloisia, että aina kuin vain on mahdollista, niitä myös käytetään.

Tämän upean 2-3-vuotiaan Viljakkalan tyttöjen kansallispuvun Neulanhaltja osti 10 eurolla reilu vuosi sitten. Puku oli moitteettomassa kunnossa.


Tässä Munsalan 1-vuotiaan pikkuneidon puvussa Neulanhaltijan tytär juhli yksi-vuotissynttäreitään, joiden teemana oli suomineito. Tämä moitteeton kansallispuku löytyi kaksi vuotta sitten kirpparilta myös 10 eurolla. Neulanhaltija osti vielä Helmi Vuorelman poistokorista pukuun kuuluvan ruusuhuivin 15 eurolla.


Tämän 1-2-vuotiaan tytön feresin Neulanhaltija löysi kirpparilta neljällä eurolla. Puku oli moitteettomassa kunnossa, mutta siitä puutui essu. Kuin sattumalta Neulanhaltijalle rakas isomumon kirjoma pikkuliina repesi pesun yhteydessä keskeltä kahtia ja siitä työstyi feresin essu. Tässä feresissä juhlittiin kesällä ystävän häitä. Neulanhaltijan pikkutytär oli kuin Vaahteranmäen Pikku-Iida konsanaan.


Hyvää itsenäisyyspäivää, Suomi!!!


4 kommenttia:

 1. Oletpa aarteita löytänyt, ja millä hintaa. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 2. Eikö olekin hyviä löytöjä! Näen jo sieluni silmin kansallispuvut pikkuhenkareisaan käsityöluokkani seinällä....sitten joskus tulevaisuudessa, kun toivottavasti virka napsahtaa jostain. Meiltä löytyy myös 92 cm Itävallan lasten kansallispuku, aito 2 -vuotiaan skottihame ja jonkun Latvian maan 3 vuotiaan kansallispuku ; )

  VastaaPoista
 3. Vau! Olisi mielenkiintoista nähdä myös noiden muunmaalaisten kansallispukujen kuvia. Unohdin myös edellisessä kommentissa kehua feresin hienoa tuunattua essua, kyllä revennyt liina siinä hyvin löysi paikkansa.

  VastaaPoista
 4. Eiköhän muitakin kansallispukujamme päädy josain vaiheessa tänne blogiin, kunhan vain saan linkitettyä ne johonkin käsiteltävään teemaan.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!