perjantai 16. joulukuuta 2011

Juoponpolun kolme peittoa


Tässä päivityksessä Neulanhaltija havainnollistaa juoponpolku blogin valmistuksen vaihe vaiheelta.


Blokin voi työstää perusneliöstä harppia apuna käyttäen. Tärkeää on kuitenkin muistaa lisätä saumanvarat myös kaareviin saumoihin!!!!! Tämän vuoksi Neulanhaltija piirsi erityismuistuksena kuvassa esiintyvän kaavan kaareviin saumoihin saumanvarat.


Jouponpolku  -blokit ommellaan aina kovera puoli päällä päin. Helpointa ompelu on jos koveraan saumaan leikataan aukileikkauksia eli viiltoja saumanvaran alueelle. Neulanhaltija leikkaa aukileikkaukset aina!


Aukileikkaukset koverassa puolessa auttavat hyvin ompelijaa kappaleen muotoilussa ompelun aikana.
Ommellut blokit silitetään huolella niin, että saumanvarat kääntyvät koveran tilkun puolelle.


Tilkut sommitellaan oman designin mukaan ihan miten päin vain...


Tässä pikkuisessa Neulanhaltijan valmistamassa nukenpeitossa on yksi juoponpolku-blokin lukuisista erivariaatioista. Koveratilkku on työstetty etukäteen yhteen ommelluista kaitaleista.


Yhdistävän sauman päälle on vielä lisätty koristenauha, aivan kuten edellisen päivityksen enkeli-essussa sauman päälle oli lisätty pitsinauha.


Tässä vielä yksi juoponpolkumallineella valmistettu torkkupeitto, joka on esitelty jo aijemmin "tilkkutyön tikkaus ompelukoneella" -päivityksessä.

Mukavaa viikonloppua ja joulunodotusta kaikille lukijoille!4 kommenttia:

 1. Herkkistä! Kiitos taas havainnollisista ohjeista ja kauniista esimerkeistä mukaan lukien myös edellisen postauksen "juoppoenkelit".
  Kysymys: leikkaatko tilkut aina saksilla vai käytätkö semmoista pizzaleikkurin näköistä välinettä?

  VastaaPoista
 2. Käytän tilkkujen leikkuussa sekä saksia, että sitä pizzaleikkurin näköistä tilkkuleikkuria. Suorat kaitaleet leikkaan aina leikkurilla, mutta esim Juoponpolkumallineet aina saksin. Ostin leikkurin itselleni vasta usean vuoden "tilkkuilun" jälkeen eli ilman sitäkin tuee ihan hyvin toimeen. Mutta toisaalta nyt kun se on olemassa, tulee sitä myös käytettyä ahkeraan. Käsityötarvikkeista juuri tilkkutyöleikkuri ja leikkuualusta sekä sakset ja kunnon nuppineulat ovat tärkeimmäy työvälineeni.

  VastaaPoista
 3. Olipa raikkaita keväisiä tilkkutöitä näin syksyn harmauden keskellä! Kiitos harmaan sadepäivän piristyksestä!!!!

  VastaaPoista
 4. Joo, kyllä tänä syksynä on energiaa tarvittu tekstileihinkin, että tämän jatkuvan pimeyden on saanut kahlattua edes jotenkuten läpi!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!