keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Lahjapusseja


Vaikka nykyään paperikaupoista saa toinen toistaan kauniimpia paperipusseja eurolla, niin itse tehdenkin paperipuusien taittelu omista julisteista, piirroksista, tapetin jämistä, lehtikuvista jne on hyvin palkitsevaa. Tänä jouluna useampikin Neulanhaltijan pikkupapetti oli kääritty lahjansisällön mukaiseen paperipussukkaan.


Kun paperipussin/paperikassin taittelun oppii, niiden työstäminen käy kuin leikki. Pikkupussukat ovat mitä mainioimpia synttäriyllätyspussukoita vaikka ongintaleikkeihin ja retkiomenakin maistuu paljon paremmalta hedelmiä vierastavan lapsen suussa, kun se on pakattu kauniiseen lahjapussiin ; )Neulanhaltijan täytyy myöntää, että paperipussin taittelun opettaminen näin ruudunvälityksellä on hankalaa. Pitäsi kai liittää tästä videonpätkä tänne blogiin, jotta ohje tulisi paremmin ymmärrettäväksi, mutta kokeilen nyt ensin näin kuvasarjana. Jos joku lukija kokeilee paperipussin taittelua näillä alla esitellyillä Neulanhaltijan ohjeilla, niin annathan palautetta saitko ohjeista tolkkua!


Tässä yllä olevassa kuvassa ovat paperipussin taitosten kohdat, jotka esittelen seuraavaksi kuvina ja poikkileikkauksina.


1) Paperi asetetaan taittelijan eteen vaakasuuntaisesti.


2) Paperi käännetään nurinpäin ja taitetaan niin, että toinen puoli on 1 cm toista kapeampi. Tuo 1 cm on sivusauman saumanvara!


2) Pallo tuossa kuvassa kuvaa tehtävää taitosta.


3) Saumanvara käännetään toisen puolen nurjanpuolen päälle.


3) Pallo tuossa kuvassa kuvaa tehtävää taitosta.


4) Taitetaan toisesta sivusta 1,5 - 3 cm (Riippuen pussin koosta).


4) Pallo tuossa kuvassa kuvaa tehtävää taitosta.
5) Sama taitos toiselle puolelle.


5) Pallo tuossa kuvassa kuvaa tehtävää taitosta.
6) Työ käännetään ympäri oikeapuoli päällepäin ja taitetaan toinen reuna saumanvaraan asti.


6) Pallo tuossa kuvassa kuvaa tehtävää taitosta.7) Ja sama taitos toiselle puolelle.


7) Pallo tuossa kuvassa kuvaa tehtävää taitosta.8) Tätä taitosten pitäsi nyt näyttää.


9) Avataan taiteltu pussi.


10) Käännetään pussin yläreunakäänne  ja alareunakäänne.


11) Liimataan ensimmäisenä taiteltu saumanvara paperiliimalla huolellisesti ylhäältä alas. Taitellaan pussin suu ja liimataan pussin pohja kirjekuoritaitoksella huolellisesti kiinni.


11) Kirjekuoritaitos pussin pohjaksi. Pohjan voi vielä vahvistaa esim pussin sisälle sujautella irtopahvin palasella.


13 kommenttia:

 1. Taittelin paperipussin näillä ohjeilla. Ihan hyvin saa selvää, tosin pussin alaosan taitteluun olisin kaivannut lisäohjeita, kirjekuoritaitos ei ole miulle ennestään tuttu.
  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella paljon kiitoksia kommentistasi! Ja on hyvä aina muistuttaa kirjoittajaa ohjeistusten selkeydestä! Kiva kun innostuit taittelusta. Kun pussien taittelun oppii, niitä on kiva työstää sadepäivinä ihan liukuhihnalla ; )

   Poista
 2. Heippa! Etsiskelin juuri lahjapussin ohjetta ja kiva että tämä sattui löytymään. :) Synttärilahjapussia tässä aloin taittelemaan ja kivahan tästä tuli! Kiitos ohjeesta :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka mukavaa! Minä olen taitellut näillä ohjeilla kassin jos toisenkin. Yhteen vaiheeseen olin ihan intona niiden kanssa ja yllätin aina lahjansaajat lahjanteeman mukaisella lahjapussukalla.

   Poista
 3. Moi. Paperipussin taitteluohjetta etsiessäni löysin sinun ohjeesi. Muuten hyvin meni, mutta minullekin tuotti hieman hankaluutta tuo pohjan taittelu. Mutta hieman väänneltyäni ja käänneltyäni sekä kaupasta ostetusta lahjakassista malliotettuani sain senkin tehtyä. Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit blogini ja tarvitsemasi ohjeen! Tuo kirjekuoritaitos on niin vaikea kuvata vaihevaiheelta, että ajattelin ilmaista sen näin yhtenä piirroksena. Kiva, että osasit sen ohjeen puutteellisuudesta huolimatta. Tervetuloa blogini lukijaksi jatkossakin!

   Poista
 4. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi luoja mihin tämä kommentti hävisi?! Anteeksi kommentoijalle!!!! Minun piti vain lukaista se kommenttikentästä ja oho, hävitin sen. Gmailista kopioituna kommentissa luki näin :

   ***********

   Loisto-ohje! Kiitos neuvoista, tämän avulla tulee kivat yllätyspussit joulukalenteriin.

   ***********

   Poista
 5. Kiva, että tämäkin postaus on tullut tarpeeseen!

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvä ja selkeä ohje! Mä en vaan osannut tota pohjaa tehdä tämän ohjeen mukaan, mutta sovelsin oman version. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma sovellus on hyvä juttu. Pohjataitoksen voi katsoa vaikka kirjekuoresta. Yritin kuvata sitä tänne ohjeisiin, mutta ei siitä kuvasta saanut mitään selkoa.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!